StoryEditorOCM
FotoreportODLIČNA VEČER

Koncert Cubisma: plesao cijeli Forum, Luque sišao među publiku, dvije plesačice i jedan posjetitelj s instrumentom pridružili se bendu na pozornici!

Piše Zadarski.hr
19. kolovoza 2022. - 09:43

Vrući afro-kubanski ritmovi sinoć su podigli na noge i rasplesali brojne posjetitelje koji su na Forum pristigli kako bi poslušali najpoznatiji hrvatski sastav ovog usmjerenja, Cubismo. Ono što je trebalo biti slušanje glazbe već nakon prvih brojeva pretvorilo se u zajednički nastup benda i publike.

Frontmen Hrvoje Rupčić, glavni vokal Ricardo Luque, a posebice kubanski glazbenici koji daju poseban pečat bendu, stalnim pozivima „vamos“, „arriba“ animirali su posjetitelje koji bi povremeno došli na pozornicu kako bi otplesali cha cha cha, ili čak odsvirali na nekom od instrumenata specifičnih za to podneblje.

image

cubismo na forumu rasplesao je domaće i strance

Bojan Bogdanić/Slobodna Dalmacija
image

cubismo na forumu rasplesao je domaće i strance

Bojan Bogdanić/Slobodna Dalmacija

Zvuci bonga, timpana, truba, violina, violončela i brojnih manjih udaraljki pretvorili su Forum u veliki plesni podij, kojem nisu ni bile potrebne postavljene sjedalice. Plesalo se na sve pjesme, od velikih hitova „Ay mi cuba“, „Yumbambe“, „Ave Maria Moreno“, preko pjesama s posljednjeg albuma „Tumbao“ do poznate suradnje s Josipom Lisac (Na na na) ili svevremenskog hita Buena Vista Social Club, s kojim su snimali u Kubi, „El Cuarto De Tula“.

Jedini odmak bile su obrada Gibonnijeve „Tempere“ i duhovita pjesma „Krumpira“ s posljednjeg albuma.

- Mi se trudimo pisati pjesme na španjolskom, a onda u bend dođe Kubanac i napiše pjesmu na hrvatskom jeziku - našalio se Rupčić.

Agilni Luque sišao je u jednom trenutku među publiku kako bi predvodio plesanje, a kada su se dvije plesačice i jedan posjetitelj s instrumentom u ruci pridružili bendu na pozornici, izgubila se granica između benda i publike.

U završni bis glazbenici su uklopili reggae refrene Boba Marleya, čak i svima poznatu „Ai Se Eu Te Pego“ Michela Tela, nakon čega je koncert priveden kraju. Veliku feštu priredio je Cubismo, koji je nastupom danom ranije od najavljenog izbjegao nevrijeme koje se večeras očekuje u Zadru.

image

cubismo na forumu rasplesao je domaće i strance

Bojan Bogdanić/Slobodna Dalmacija
28. travanj 2024 15:38