StoryEditorOCM
Fotoreport60 GODINA MOSTA

#MostaNikadDosta - Grad Zadar obilježava jubilej: barkajoli, ronioci, ribolovci, fotografi... svi u slavu gradskog mosta. Pogledajte galeriju...

Piše Zadarski.hr
12. svibnja 2022. - 21:46
Jubilarnih 60 godina Gradskog mosta Grad Zadar danas je obilježio prigodnim događanjima poput vožnje barkom ispod mosta i izložbom fotografija zadarskih fotografaJure Miskovic/Cropix

Pod nazivom "Mosta nikad dosta" Grad Zadra je u četvrtak započeo program obilježavanja 60 obljetnice otvorenja gradskog mosta.

U popodnevnim satima najprije su barkajoli bili na usluzi svima koji su htjeli vidjeti kako most izgleda odozdo, s morske strane, a njima su se ubrzo pridružili mladi udičari iz ŠRD Zubatac koji su provjeravali "grize li" s mosta.

Još dan ranije ronioci iz Kluba podvodnih aktivnosti Zadar napravili su seriju (pod)morskim fotografija mosta, a u dvorištu palače Cedulin postavljena je izložba fotografija zadarskih autora na temu mosta iz arhiva Narodnog muzeja Zadar, od njegove izgradnje do njegovih veduta u raznim prilikama i godišnjim dobima. Svoje slikarske i dizajnerske ideje o mostu predstavili su i učenici Škole primjernjene umjetnosti i dizajna.

Program proslave nastavlja se u subutu, kad će gradski most biti centar gradskog šušura jer - mosta nikad odosta!

23. travanj 2024 15:25