StoryEditorOCM
FotoreportPARTY U DOMINIKA

Na clubbing mask došli pučani svih generacija, evo tko je dobio nagrade za najbolje maske i kostime

Piše TZ Zadar
23. veljače 2020. - 12:14

Velikom zabavom u crkvi sv. Dominka i u prostoru oko tog sakralnog spomenika pod nazivom Clubbing Mask, završen je posljednji radni dan ovogodišnje karnevalske gradonačelnice Grada Zadra Rite Ore - javljaju iz Turističke zajednice grada Zadra.
U velikom urbanom eventu s besplatnim ulazom i glazbi koju je do dugo iza ponoći puštao DJ Ivan Mastermix, uživalo je oko tristotinjak kostimiranih pučana svih generacija. Maske i kostimi su bili kreativni, inventivni i zanimljivi, pa je tročlani žiri sastavljen od organizatora ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, Nene Stojakovića i njegovih suradnica s Radija 057 imao izuzetno težak posao pri izboru najboljih maski.

Na koncu su odlučili da su najbolje kostime imale dvije djevojke koje su činile duo Baroque Bitches, koje su uložile i truda i novaca kako bi rekonstruirale barokne haljine, maske i šminku.

Drugo je mjesto pripalo maski nazvanoj po aktualnoj izvođačici hrvatske himne Josipi Lisac, a treće kostimiranoj skupini Santa Muerte. Zanimljivo da su dvije prve nagrade osvojile – Danijele. Danijela je bila dio baroknog para, a u Josipu se također maskirala jedna poznata zadarska Danijela. Organizatori stoga razmišljaju dan već dogodine u sklopu Zadarskog karnevala prirede Danijelin bal na kojeg bi samo one pozivale uzvanike. Bilo kako bilo, svi nagrađeni će uživati u lijepim nagradama; večerama u zadarskim restoranima i koncertima u Guma baru za što će dobiti mukte ulaznice.

A najviše će uživati u činjenici da ih je najboljima proglasila Rita Ora, zadarska karnevalska Gradonačelnica na odlasku.
Zabava u, za ove prigode spektakularnom interijeru crkve sv. Dominik, imala je i uvod: nastup Jimmy Shakers Banda u dvorištu kompleksa sv. Dominika. Njihov je koncert valjda bio priređen prerano, pa nije privukao onoliko publike koliko zaslužuje - kažu iz TZ grada Zadra.

20. travanj 2024 08:30