StoryEditorOCM
FotoreportPROPAO FLASHMOB

Na Kalelargi nisu aplauzom s prozora podržali zdravstvene radnike i sve one na prvoj crti borbe protiv koronavirusa. Tu, naime, nitko više ne živi...

Piše IN
15. ožujka 2020. - 14:18
Facebook inicijativa da se aplauzom s balkona dade podrška djelatnicima u zdravstvu nije naišla na veliku podršku na zadarskom PoluotokuLuka Gerlanc/Cropix

Flashmob akcija podrške građana radnicima u zdravstvu i svima onima koji se na prvoj crti bore protiv širenja koronavirusa, najavljena za nedjelju u 12 sati, nije prošla zapaženo u Zadru.

Barem nije na Poluotoku gdje su točno u podne, kada su građani preko društvenih mreža bili pozvani da izađu na prozore i održe jedan dugački aplauz u znak zahvale, glavna gradska ulica, Kalelarga, bila je gotovo pusta, a prozori na njoj zatvoreni.

Dijelom tome je razlog što u stanovima okrenutim prema Kalelargi već odavna nitko ne živi, pretvoreni su u ljetne rezidencije i apartmane, ali ni iz drugih djelova grada nismo dobili potvrdu da je zabilježeno masovnije sudjelovanje.

Poziv na 'spontani' iskaz solidarnosti i podrške s onima koji u državi podnose najveći teret ove zdravstvene krize tako je ostao bez odziva građana.

26. travanj 2024 18:27