StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: SVE JE SPREMNO ZA VELIKO FINALE ALPE ADRIA JET SKI TOUR 2019.

Najbolji jet ski piloti u Europi u subotu i u nedjelju voze na Viru

Piše Kažimir Škrbić / VIRSKI LIST
14. rujna 2019. - 00:21
Foto_00.JPG

Tijekom popodneva u petak virska plaža Jadro pomalo je poprimala izgled finalnog borilišta najboljih europskih jet ski pilota. Obiteljski kamperi zauzeli su cijeli prostor plaže i Šetnice Jadro, dok su se ispod nategnutih tendi razvlačili priručni stolovi, sjedalice i ležaljke. Kada na otok Vir dolaze jet piloti na završne utrke Alpe Adria Jet Ski Toura, s njima dolaze i obitelji, prijatelji te brojni ljubitelji ovog adrenalinskog sporta. Zasad je za finale sezone 2019. prijavljeno 66 jet pilota, no još su u subotu otvorene prijave pa će se broj natjecatelja vjerojatno približiti brojkama kakve su bile proteklih godina. Finalne utrke nove sezone Alpe Adria Jet Ski Toura već petu godinu zaredom dolaze na otok Vir, što znači kako ćemo u subotu i nedjelju ponovno uživati u visokooktanskom morskom spektaklu.

- Sudeći prema trenutnom stanju u klasama, čeka nas neizvjesna i uzbudljiva završnica. Sve je spremno, pa s nestrpljenjem očekujemo utrke - kaže Darija Zrilić iz destinacijske kompanije Vir turizam, koja je uz Sportsko rekreativni klub Start direktora Slavena Ivančića i Tihomira Kotarskog, organizator završnice Alpe Adria Toura. Na Viru se tako nakon utrka u Fažani, Koprivnici, austrijskom Pöchlarnu i češkim Jedovnicama, zaključuje još jedna sezona u kojoj brojni hrvatski jet piloti nisu bez izgleda za postolja i medalje. Sponzor finalnih utrka Alpe Adria Jet Ski Toura je Općina Vir, dok se kao logistička pomoć javljaju virska općinska poduzeća Vir održavanje, Čisti otok i Vir zaštita.

 

NA DVIJE OVOGODIŠNJE UTRKE NASTUPALI SU I TAJLANĐANI

Na dosadašnje četiri utrke Alpe Adria Jet Ski Toura vozilo je stotinjak jet ski pilota iz 11 europskih država i tri pilota iz Tajlanda koji su nastupili u Fažani i Austriji. Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Slovačka, Austrija, Češka, Njemačka, Italija, Poljska, Bugarska i Švicarska imale su predstavnike na ovogodišnjem Alpe Adria Touru.

 

OČEKUJE NAS PRAVO LJETNO VRIJEME

U petak je bilo sunčano i vruće, a isto takvo pravo ljetno vrijeme očekuje nas u subotu i nedjelju. U subotu će biti maksimalnih 27 Celzijevih stupnjeva uz 55 posto vlažnosti zraka te sjevernim vjetrom umjerene jakosti. Djelomična naoblaka očekuje se u nedjelju, ali bez padalina s temperaturom sličnom subotnjoj te slabijim maestralom. Znalo je dosad na završnicama Alpe Adria Jet Ski Toura na Viru četiri godine unazad biti kiše, jakoga juga, izmjene kišnih i sunčanih razdoblja, no ovogodišnja će završnica izgleda ostati upamćena kao – vruća i ljetna.      

25. travanj 2024 01:03