StoryEditor
FotoreportFOTO: NA VIRU ODRŽANO ČETVRTO IZDANJE TRADICIONALNE MANIFESTACIJE A CAPPELLA PJEVANJA

Najmasovnija i najkvalitetnija "Terca" dosada!

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
24. kolovoza 2019. - 15:15
IMG_000.JPG

Jedanaest klapa dalmatinskog klapskog izričaja predstavilo se sinoć na Viru na četvrtom izdanju Virske terce, tradicionalne manifestacije a cappella pjevanja. Pred nekoliko stotina Virana i virskih gostiju, manifestaciju je otvorila domaća mješovita klapa Puntadura iz Vira, a potom su redom nastupili mješovita klapa Kolajna iz Zadra, muška klapa Condura Nin, muška klapa Ponistra Crno, ženska klapa Uzorita Sukošan, muška klapa Diadora Zadar, mješovita klapa Maraška Zadar, mješovita klapa Školji Tkon s otoka Pašmana, ženska klapa Verse iz Vrsi, ženska klapa Kandelora Zemunik i muška klapa Škvadra iz Dolnje Košane u Sloveniji, kojoj je ovo drugi nastup na Viru.

Neke su klape poput zadarske Maraške ili Condure iz Nina već četvrti put na Virskoj terci, dok smo neke gledali i slušali prvi put na manifestaciji koja je ove godine bila najmasovnija i najkvalitetnija dosad.

- Zadovoljni smo svojim nastupom. Mislim da je bilo dosta dobro - istaknula je Glorija Vučetić Obradović iz domaće klape, koja je ove godine nastupila na omiškom festivalu u kategoriji mješovitih klapa. Virsku tercu sponzorirala je Općina Vir, dok je organizacijski posao odradila destinacijska menadžment kompanija Vir turizam s event menadžericom Darijom Zrilić i Turističkom zajednicom Općine Vir.

Program je na decentno i prigodno ukrašenoj bini vodila Kristjana Požarina, a svim je sudionicima 4. Virske terce zahvalnice na kraju programa uručio zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić.

 

#VIR#TERCA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 07:55