StoryEditor
FotoreportFOTO: SPEKTAKULARNO HRVATSKO FINALE CITY GAMES 2019. NA VIRU

Naslov prvaka otišao u Komolac, ali su navijači Orašca napravili nezaboravnu i nikad viđenu feštu

Piše Kažimir Škrbić / VIRSKI LIST
21. kolovoza 2019. - 20:01
IMG_6262.JPG

Potpuni trijumf dubrovačkih momčadi na hrvatskom finalu ovogodišnjih „City Games“ na Viru: naslov prvaka otišao je u Komolac, dok su se za pravi spektakl i nikad viđenu feštu na Viru pobrinuli navijači drugoplasiranog Orašca! Baklje i dimne kutije uz zaglušujuće sirene pratile su svaki uspjeh momčadi iz Orašca, ali su se na kraju zlatom okitili Komolčani. Prikupili su ukupno 55 bodova uz dvije pobjede u igrama vina i spašavanja turistkinja, što je s ostalim dobrim plasmanima bilo dovoljno za naslov prvaka. Proslava je bila luda i za pamćenje, jer će Komolčani kao hrvatski prvaci u Sloveniju na međunarodno finale.

- Ne mogu vjerovati! Najbolji smo! Ovo je bila prava ludnica i spektakl. Prezadovoljni smo nastupom u finalu i pobjedom, jer je od organizacije do atmosfere sve bilo nezaboravno. Ovo će nas pratiti cijeli život, a pravo slavlje tek nas čeka kada se vratimo kući - kazala je kapetanica pobjedničke momčadi Mihaela Pavlović.

Drugoplasirani Orašac skupio je 49 bodova s dvije pobjede u igrama pršuta i vesla, dok je lanjski prvak iz Krka s 39 bodova te pobjedom u igri morske košarke zauzeo treće mjesto. Domaća momčad Vira – iako natjecateljski raspoložena – platila je danak neiskustvu, pa je u pet igara hrvatskog finala prikupila tek 8 bodova i zauzela posljednje mjesto. Sito i rešeto kvalifikacijskih turnira kroz koje su prošli ostali finalisti, bilo je značajna prednost koju su pretvorili u bodove i dobar plasman. Četvrto mjesto tako je pripalo momčadi Dobropoljana s otoka Pašmana (32 boda), peto Đakovu (31), šesto Dugoj Resi (28) koju je pratila skupina bučnih i entuzijastičnih mladih navijača, a sedmo Malom Lošinju (24 boda).

Pehare i medalje za plasman kapetanima i momčadima podijelili su zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović, dok je pehar prvaka po tradiciji pod noge najboljima položio inicijator i direktor projekta „City Games“ Miroslav Krzyk.

Ovogodišnje finale na tribinama borilišta uz Muja, kao i na svim mjestima s kojih su se Igre mogle pratiti, gledalo je više stotina navijača u nikad spektakularnijoj i bučnijoj atmosferi. Glavni sponzor finala bila je Općina Vir, a ovaj su event zajednički organizirali destinacijska kompanija Vir turizam, Adria Events Agency i virska Turistička zajednica, dok je voditelj programa i animator uz borilište bio Igor Jelenić Toto. Ove su godine Igre održane kroz kvalifikacijske turnire na 35 različitih lokacija sa čak 150 prijavljenih momčadi.

 

Oraščani su najbolji navijači ikad na „City Games“

Šampanjac, zlato i pehar pobjednika otišao je momčadi Komolca koja će kao hrvatski prvak ići u Sloveniju na međunarodno finale „City Games“, ali su prava priča ovogodišnjeg finala navijači Orašca koji su stvorili ludu, nikad viđenu atmosferu i feštu na borilištu uz virski Muja. Navijački arsenal s bakljama i dimnim kutijama uz bučno zavijanje sirena i neprekidno navijanje doživljaj je koji će teško biti nadmašen, pa bi u organizaciji „City Games“ slobodno mogli razmisliti o standardnih sedam sudionika finala plus Orašac. Zaista je teško zamisliti bilo koje buduće domaće finale bez entuzijazma i zarazne energije kakvu su na Viru sinoć pokazali navijačice i navijači Orašca. Palac gore!    

 

 

#VIR#CITY GAMES

Izdvojeno

02. srpanj 2020 12:13