StoryEditorOCM
FotoreportSTRELJAČKI MEMORIJAL

Održan 30. jubilarni turnir u gađanju glinenih golubova u disciplinama olimpijski trap i lovački parkur u organizaciji Streljačkog kluba Lovac Zadar

Piše Branko BOŽIĆ 
10. listopada 2021. - 17:48

U organizaciji zadarskog streljačkog kluba "Lovac", to jest njegovog Izvršnog odbora s predsjednikom Marinkom Matešićem i tajnikom Ardenom Draževićem, ove je nedjelje na prostoru zadarskog strelišta letećih meta Žmirići, održan tradicionalni, ujedno 30. po redu, jubilarni turnir u gađanju glinenih golubova, pod nazivom "Memorijal strijelaca Streljačkog kluba Lovac Zadar". Pozivu organizatora odazvalo se tridesetak trenutno najspremnijih lovaca - strijelaca, što članova SK Lovac, što njihovih gostiju s prostora Zadarske županije. Sudionici su odmjerili snage u dvije discipline i to olimpijskom trapu te lovačkom parkuru.

Turnir je u ime odsutnog predsjednika "Lovca" Marinka Matešića otvorio njegov izaslanik, legenda zadarskog lovstva, lovnog streljaštva i kinologije, 82-godišnji Mate Petrić. U prigodnoj besjedi Petrić je istaknuo da su u ovo memorijalno-sportsko natjecanje utkana imena i prezimena ponajprije onih zadarskih lučonoša, istinskih začetnika i utemeljitelja lovnog streljaštva na ovim prostorima, a koji više nisu s nama.

- To prije svega mislim na pokojne Emila Brkulja, Vjekoslava Vjeku Suraća, Danijela Telesmanića Dida i ostale. Toj plejadi svakako želim još pribrojiti i nas živuće njihove kolege Nedjeljka Butića, Marinka Matešića, Armanda Marina, moju malenkost i ostale kao i vas mlađe ovdje nazočne Ardena Draževića, Elvisa Gospića, Antu Mataka, Marka Gospića, Lecija Matešića, Ivana Matešića, Denia Ljubičića, Antonia Pavića i tako redom. Svi mi lovci-strijelci s prostora Zadarske županije, a poglavito vi mlađe životne dobi, možemo biti ponosni s razlogom, jer upravo je grad Zadar sa njegovim zaleđem, od pamtivijeka pa sve do danas, bio i ostao rasadnik vrsnih strijelaca, lovaca i kinologa, rekao je uz ostalo Petrić, čije su riječi okupljeni popratili pljeskom.            

Po onome što se moglo uočiti na terenu, burno i prohladno jesensko vrijeme nije utjecalo na raspoloženje natjecatelja, tako da su ostvareni odlični, kako pojedinačni tako i ekipni rezultati. Sudački dvojac u polju Roko Pavić i Dragan Maričić, budno je od samog početka pa do završetka pratio natjecatelje i bilježio sve "skinute" glinene golubove. Po njihovoj ocjeni kad se sve zbrojilo i oduzelo, prvo mjesto u obadvije discipline u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je bokanjačkom oku sokolovom Dragan Maričiću sa 41 bodom. Drugo mjesto sa 40 bodova pripalo je Elvisu Gospiću dok je treću poziciju sa 38 bodova osvojio Ante Matak. U ekipnom srazu prvo mjesto sa osiguranih 105 bodova pripalo je trojcu Anti Mataku, Leciju Matešiću i Antoniu Paviću. Drugo mjesto sa 90 bodova osvojila je ekipa u sastavu Elvis Gospić, Arden Dražević i Ivan Milin, dok je treću poziciju osvojila uz 88. bodova ekipa koju su činili Deni Ljubičić, Josip Pavić i Ivan Matešić. Pehare i medalje, dar organizatora najuspješnijima, su na prigodan način udijelili Eduardo Duka i tajnik Arden Dražević.

Natjecanje ja okončano neizostavnim zajedničkim fotografiranjem, nakon čega su se sudionici u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi okupili na blagovanju oko zajedničkog stola. Na meniju su se našli lovački specijaliteti što ih je i za ovu prigodu vrhunski pripremio kuharski trojac i to prvi kuhar Nenad Šango, te njegovi  pouzdani pomoćnici Ivan Pavić i Šime Dražević.                                                                            

19. travanj 2024 18:06