StoryEditorOCM
FotoreportZADAR KAO IT MEKA

Osim Infobip Shifta, u gradu se održava i My Smart City konferencija i Hackathon: kako su uz pomoć tehnologije tijekom krize unaprijediti poslovanje

Piše Zadarski.hr
9. rujna 2021. - 18:49

My Smart City Zadar konferencija održava se četvrtu godinu za redom. Ovoga puta smjestili su je u Atriju palače Cedulin te traje od 9. do 10. rujna.

Tijekom jutra upoznali smo startup Cidrani, saznali više o konceptu rada Neostara, prve digitalne platforme za prodaju automobila u Europi, iz prve ruke čuli kako je Stjepan Buljat osnovao Cognism i tijekom panel diskusije saznali kako su Five i Infinum usprkos krizi postigli svoje najveće uspjehe. Ivan Burazin podijelio je dojmove s netom održanog Infobip Shifta i objasnio zašto se IT tvrtke širom svijeta sve više okreću razvoju odnosa s developerima.

U popodnevnom dijelu programa očekuju sve zainteresirane #unconference diskusije - pridružite se i raspravljajte s Olegom Maštrukom, Petrom Štefanićem i Tomislavom Pancirovom te njihovim gostima koji će proći teme poput: kako u Zadar privući digitalne nomade, kako razvijati brand u vrijeme pandemije, kako zaposlenici mogu postati promotori branda...

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Lovre Peraić
 
Luka Gerlanc/Cropix
My Smart City Zadar

Okuplja uspješne domaće poduzetnike, članove zadarske IT zajednice i sve zainteresirane za tehnologije koje transformiraju poslovanje.

Konferencijski dan održat će se u četvrtak i okupiti 9 predavača. Među njima su Zadranin Stjepan Buljat, osnivač LinkedIn Top Startupa Cognism koji trenutno vrijedi više od pola milijarde kuna, Splićanin Ivan Burazin koji je će ispričati dojmove s netom održanog Infobip Shifta, najveće developerske konferencije u ovom dijelu Europe, te Luka Abrus (Five) i Tomislav Car (Infinum) čije su tvrtke tijekom posljednje dvije godine ostvarile svoje najveće uspjehe usprkos krizi.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave su otvorene online za sve koje zanima kako se uz pomoć tehnologije može pokrenuti, unaprijediti ili transformirati poslovanje te kako digitalne usluge Zadar mogu učiniti boljim mjestom za život.

Paralelno s konferencijom My Smart City Zadar održava se se i 4. My Smart City hackathon za učenike te studente i mlade do 27 godina, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade

image
 Hackaton
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
HACKATHON

Hackathon se održava u dvije grupe: hackathon za učenike i hackathon za studente. 

Tema hackathona bit će usmjerena na projektna rješenja koja mogu učiniti Zadar pametnim gradom koji će svojim građanima ponuditi digitalne usluge koje podižu kvalitetu života i zadovoljstvo građana.

Kako bi svi timovi imali iste izglede za pobjedu, zadanu temu će dobiti svi istovremeno na početku hackathona. Svi timovi imat će 24 sata da osmisle i prezentiraju svoje rješenje. Tijekom hackathona timovima će na raspolaganju biti mentori koji će ih savjetovati i usmjeravati kako bi konačan rezultat bilo što kvalitetnije rješenje.

18. travanj 2024 03:25