StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ŽIVI LANAC OD FOŠE DO POZDRAVA SUNCU

Osnovci škole Petar Preradović "zagrlili" Zadar za njegov rođendan!

Piše M.K.
24. studenog 2017. - 15:24
djeca_riva30-241117_resize.JPG

Učenici i učitelji Osnovne škole Petar Preradović u petak, 24. studenoga, za Dan grada Zadra, na rivi su napravili "živi lanac" od Foše do Pozdrava Suncu.

Djeca su se uzduž rive uhvatili za ruke te na taj način pozdravili Zadar za njegov rođendan kao znak ljubavi i privrženosti svom gradu. Performans je trajao od 10.15 do 10.30 sati, a učenici, koji su toga dana imali nešto skraćenu nastavu, uživali su na rivi u zanimljivoj izvedbi po lijepom sunčanom danu.

Odlučili smo napraviti jedan mali performans kao pozdrav i zagrljaj našem gradu. Svi učenici naše škole Petar Preeradović su sudjelovali i isto tako i učenici naše dvije područne škole u Kožinu i Petrčanima. Napravili smo živi lanac i povezali smo se svi te pokazali naše zajedništvo i pripadnost našem gradu. Prije toga smo imali izložbu dječjih radova u našoj školi posvećeni zadarskim bedemima s obzirom da su ove godine uvršteni u baštinu UNESCO-a. Nastava je također jutros bila posvećena Danu grada Zadra.

Sudjelovalo je ukupno 560 učenika. Poslije je školski zbor zapjevao na Kalelargi i na Narodnom trgu, gdje su izveli prigodne pjesme "Zadar je u srcu mome", "Kalelarga" i "Dite zadarsko".

Bilo je odličnih reakcija građana i turista, tako da je sve zbilja lijepo prošlo – kazala je ravnateljica OŠ Petra Preradovića Stanka Pera-Martinac.

19. travanj 2024 19:23