StoryEditorOCM
FotoreportVIDEO: U ZNAKU PAVLA

Otvorene "epidemiološke" - jubilarne 60. Glazbene večeri na Forumu, tradicionalno mjesto koncerata u crkvi Sv. Donata pričekat će sretnija vremena...

Piše Zadarski.hr
17. srpnja 2020. - 08:52
Nastupom simfonijskog orkestra HRT-a i zadarske sopranistice Nele Saric na Forumu, svecano je otvoreno 60. jubilarno izdanje kulturne manifestacije Glazbene veceri u sv. Donatu.Luka Gerlanc/Cropix

Nastupom simfonijskog orkestra HRT-a i zadarske sopranistice Nele Šarić na Forumu, svečano je otvoreno 60. izdanje kulturne manifestacije Glazbene večeri u sv. Donatu.

Ove godine se zbog epidemioloških razloga koncerti nisu mogli događati u crkvi Sv. Donata, ali će se unatoč tomu održati devet koncerata koliko obuhvaćaju sadrže ovogodišnje jubilarne, 60-te Glazbene večeri u sv. Donatu, koje je još 1961. godine pokrenuo Pavle Dešpalj i na njima inaugurirao Zadarski komorni orkestar.

Idućih tjedana na Forumu, te na još nekim lokacijama kao što je svečana dvorana Sveučilišta u Zadru, održat će se koncerti: Zadarski komorni orkestar - Četiri godišnja doba, Splitski virtuozi - Dešpalj u Donatu, Ženski zbor Hrvatske radiotelevizije - More, Ansambl Sorgo - Mladi zadarski glazbenici, Kalamos kvintet - Bersiana, Marco Graziani i Mia Miljković Đuzel - Bee250ven, Andrey Gugnin - Virtuoso i Zadarski komorni orkestar - Za Pavla.

26. travanj 2024 22:26