StoryEditorOCM
FotoreportPROSVJED, DAN 9

Pjevale se Thompsonove pjesme, spaljivale maske pred ložom, prozivalo liječnike i medije, a postavili su i pitanje gradskim vijećnicima: "DA ili NE?"

Piše Zadarski.hr
15. studenog 2021. - 22:26

Večerašnji prosvjed 'Slobodnih ljudi' iz Zadra bio je nešto drugačiji - pridružili su im se motoristi iz raznih zadarskih moto klubova koji su ih podržali defileom i glasnim truubama te turiranjem. 

Deveti dan za redom stotine Zadrana prosvjedovali su točno u 20 sati na Narodnom trgu protiv mjera Stožera, ali povrh svega nametanja cijepljenja i donošenje odluke o obaveznoj covid potvrdi u ulasku u razne državne institucije koja na snagu stupa sutra.

"Želite li COVID Ausvajs?" bilo je pitanje na jednom transparentu, ispod kojeg su napisali imena nekoliko gradskih vijećnika.  Prosvjednici očekuju da im, prije sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, zadarski političari odgovore s DA ili NE. 

- Moraju se izjasniti jer su se već dvije općine odlučile oglušiti na odluku o obaveznim covid potvrdama - rekao je moderator prosvjeda.

Razmjenjivali su se razni govornici koji su pozvali sve građane na kolektivni neposluh. Pjevale su se Thompsonove pjesme, uzvikivalo ime Mira Bulja, mahalo se raznim dosjetljivim transparentima, spaljivale su se maske na stepenicama Gradske lože, prozivalo liječnike i medije... 

- Jedini način da se u ovom ratu borimo i pobijedimo je psihologija. Svako od vas treba pronaći način kako da transformira svoju ljutnju u oružje protiv ore represije, toga se oni najviše boje: probuđenog ljutitog pojedinca! Jer mi takvi, probuđeni i ljutiti, kada smo ujedinjeni smo neuništivi i oni to jako dobro znaju. Zato nas i lažu. Nabrijavaju strah i podjele, jer podijeljeno društvo je lako kontrolirati - čitala je jedna od prosvjednica okupljenoj masi. 

Prijateljice Danijela i Blanka, pokazale su pred svima kako je moguće prijateljstvo između cijepljenih i necijepljenih te kako ne smije biti podjela. 

- Podjele nam nameće vlast - bio je jedan od zaključaka večerašnjeg prosvjeda. 

image
Danijela i Blanka
Fb Screenhot
21. ožujak 2023 10:14