StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: BALAŠEVIĆ U ZADRU NAKON 28 GODINA

Pogledajte kako je krcati Višnjik dočekao Đoleta i što je on poručio Zadranima...

Piše IN
13. svibnja 2017. - 23:47
balasevic25-130517_resize.JPG

- Dobrovečer Zadre! Imam za vas jednu dobru i jednu lošu vijest. Dobra je da ste vi tu, a loša, da sam ovo ja. Eh, nismo se vidjeli 28 godina... - tim je riječima u subotu navečer u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku započeo svoj veliki koncert legendarni Đorđe Balašević.

Pred više od 8500 obožavatelja novosadski kantautor je susret sa Zadrom i zadarskom publikom nakon gotovo tri desetljeća otvorio starih hitom, "Baladom o Vasi Ladačkom", a odmah zatim, za sve one, kako je rekao, koji su se u međuvremenu usudili roditi, a čuli su njegov glas samo preko radija, uslijedili su "Neki novi klinci". Dvorana na Višnjiku je eruptirala, a Balašević je iz publike zatrpan malim bijelim plišanim zečevima. Pokazalo se da Mišo Kovač i Oliver nisu jedini u Dalmaciji kojima publika može otpjevati kompletni koncertni repertoar.

"Pitaju me do kada ću pjevati? Pjevat ću dokle god ne budem bolji od publike. A vi ćete večeras kasno doći kući, zaboravite na Euroviziju i glasanje..." zahvalio se Balašević.

- Neki dan me u Splitu zustavila jedna gospođa. "Jeste li vi Balašević" upitala me. "Bio sam" kažem joj. "A šta ste propali..." Kako neću propasti, propadnu i spomenici nakon 28 godina, a kako ne bi ja... – šalio se popularni Đole na svoj račun, priznajući da se u Zadru osjeća kao maloljetnik iako će za 11 mjeseci napuniti 65 godina.

- Meni je ovako dobro jer samo vidim sebe u džinsolikim hlaćama i crvenim tenisicama. Moj problem su ogledala. Kad se susretnem s njima svaki put se prepadnem da sam to ja – slagao je Balašević vic za vicom između pjesama u pratnji 16 muzičara na pozornici koji su nakon uvodnog, sporog "panonskog ritma", podigli u višu brzinu, prebacujući se na vrući čardaš uz violinsku pratnju, na zadovoljstvo fanova iz Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Zagreba, Mostara, Ljubljane...  

18. travanj 2024 01:36