StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ULICE ZADRA NA 25. OBLJETNICU VRO MASLENICA '93

Pogledajte koji su vojni čelnici prisustvovali budnici, mimohodu i polaganju vijenaca

Piše Zadarski.hr
22. siječnja 2018. - 16:41
maslenica2-220118

U spomen na povijesne dane, vojno-redarstvene operacije Maslenica '93 koja je označila svojevrsnu prekretnicu u dotadašnjem tijeku Domovinskog rata, na zadarskim se ulicama od jutarnjih sati mogla čuti budnica Gradske glazbe.

Zajednički vijenac na Gradskom groblju u ime Republike Hrvatske položili su izaslanik Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OS RH Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, izaslanik predsjednika Vlade RH i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov te glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Vijence su položili i predstavnici županija, gradova i općina te predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ceremoniji su prisustvovali i general Ante Gotovina, general Marko Miljanić, bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a Marko Skejo, jedan od ratnih zapovjednika 7. domobranske pukovnije Danijel Telesmanić Did...

Vijenci su potom položeni i na spomen obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi, a u parku na Trgu kneza Višeslava upaljene su svijeće kod spomenika svim poginulim braniteljima zadarskog područja.

Obilježavanje je nastavljeno mimohodom postrojbi sudionica operacije „Maslenica '93“ s ratnim zastavama starom jezgrom Zadra, a potom je u zadarskom HNK-u održana svečana akademija.

08. svibanj 2024 01:15