StoryEditorOCM
FotoreportFOTOEKSKLUZIV

Pogledajte obiteljsku idilu Novaka Đokovića u Zadru na jahti čiji tjedni najam košta 50.000 eura!

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2020. - 18:53

Najbolji tenisač svijeta, 33-godišnji Novak Đoković u ranim je poslijepodnevnim satima s obitelji, suprugom Jelenom, sinom Stefanom (5) i kćeri Tarom (2) sletio u Zračnu luku Zadar.

Potom se uputio na luksuznu jahtu Asha privezanu u zadarskoj marini gdje je ručao na gornjoj palubi, igrajući se s djecom i često se javljajući na mobitel. Sve su to ekskluzivno uhvatili naši zadarski fotoreporteri.

Za plovidbu dalmatinskom obalom Đoković na raspolaganju ima Ashu, koja je luksuzna Maiora 91 super jahta duga 28 metara, koja ima dvije platforme. Može smjestiti devetero gostiju u četiri odaje raskošno uređene s mekim namještajem i tamnim drvetom, ima jacuzzi, sunčalište i brojne druge pogodnosti. Tjedni najam jahte u jeku ljetne sezone stoji oko 50.000 eura.

Par vezova dalje, dok je Đoković uživao u ručku oko 16 sati, pripremala se jahta za dolazak njemačkog tenisača Aleksandra Zvereva i njegove djevojke Brende Patea.

Cijela marina je pod visokim policijskim nadzorom, s kopna i s mora.

Za ostatak dana, Đoković ima isplaniran obilazak teniskih terena na Višnjiku i početak treninga, a šuška se da bi jahtom mogao otploviti i do Kornata. Vjeruje se da je Đoković odsjeo u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, s pet zvjezdica koji se nalazi se uz samo more na poluotoku Punta Skala.

Prvi je ovo Đokovićev posjet Zadru, kako je priznao prije par dana u eksluzivnom intervjuu za Jutarnji, iako često ljetuje na Jadranu.

- Jako volim Jadran, volim hrvatsku obalu, generalno taj miris mora, borove šume. Ostao mi je u sjećanju još otkad sam bio mali. Još nismo napravili plan gdje ćemo ovo ljeto, ništa ne znamo. Prije svega radujem se što ću doći i što ću prvi put biti u Zadru. Zahvalan sam svim tenisačima koji su se odazvali, Hrvatskom teniskom savezu, svima u organizaciji, glazbenicima koji su se odazvali i medijima te jedva čekam izići na teren. Ovaj turnir će poslati divnu, snažnu i pozitivnu poruku cijelom svijetu, jer će Zadar tih dana biti sportski centar svijeta – rekao nam je Đoković ususret dolasku u Zadar gdje se od 19. do 21. lipnja održava Đokovićev Adria Tour u sklopu kojeg u Hrvatsku dolaze teniske zvijezde kao što su Dominik Thiem, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, a pridružit će im se i naši asevi Marin Čilić i Borna Ćorić te mnogi drugi tenisači i prijatelji bijelog sporta ujedinjeni u humanitarnom cilju.

Novaka Đokovića u zračnoj luci je oko 13 sati dočekala predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja mu je poželjela dobrodošlicu.

- Dobro nam došli u Zadar i Hrvatsku. Zahvalni smo što je Adria Tour ovog vikenda upravo u ovom gradu koji živi za sport. Ovaj turnir je neizmjerna sportska i turistička promocija za Hrvatsku. Vjerujem da će vam se svidjeti novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na kojem se igra Tour. Svim tenisačima želim dobre mečeve i neka najbolji pobijedi! - rekla je Babić koja je prije toga bila na svečanom otvorenju novog regionalnog centra Hrvatskog teniskog saveza na zadarskom Višnjiku.

Prije Đokovićeva dolaska, centar koji obuhvaća sedam zemljanih i tri betonska terena otvorili su najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić, a među hrvatskim teniskim velikanima, na otvaranju su bili i izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, HTS-ova sportska direktorica Jelena Kostanić-Tošić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić te Goran Ivanišević, koji ovoga tjedna ima puno obveza kao direktor zadarskog turnira Adria Toura. Na otvorenju je bio i mlađi brat Novaka Đokovića, 24-godišnji Đorđe, također srpski tenisač koji trenutačno obnaša funkciju direktora Adria toura, kojemu je Novak idejni začetnik i inicijator.

Đoković je pokrenuo Adria Tour kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je gradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti Gibonni, Petar Grašo te koncert iznenađenja.Ulaznice za Adria Tour mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr te od danas na blagajni ŠC Višnjik već od 120 kuna. Kupljene ulaznice vrijede i za glazbeni program.

U Zadru je već i Goran Đoković, Novakov stric, a kako doznajemo, očekuje se i dolazak Đokovićevih roditelja, majke Dijane, inače Hrvatice iz Vinkovaca te oca Srđana koji je crnogorskog podrijetla.

17. travanj 2024 08:39