StoryEditorOCM
FotoreportSTRAVA I UŽAS

Pogledajte stravične prizore s utakmice Argentine i Saudijske Arabije: igrač je nakon brutalnog sudara nepomično ostao ležati na travnjaku

Piše SPORT SD
22. studenog 2022. - 14:40

Saudijska Arabija režirala je jednu od najvećih senzacija u povijesti Svjetskih prvenstava kada je 1. kolu skupine C s 2:1 porazila Argentinu.

Lionel Messi već je u 10. minuti realizirao jedanaesterac i doveo svoju reprezentaciju u prednost, a nakon što su Argentini u prvom dijelu poništena čak tri pogotka, činilo se da Saudijcima prijeti pravi potop. Međutim, drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju sliku...

Saleh Al Shehri i Salem Al Dawsari odmah su na startu nastavka u potpunosti preokrenuli rezultat i šokirali Argentince. Messi i ekipa pokušali su se vratiti, ali nisu uspjeli, a u posljednjim minutama svjedočili smo i jednoj stravičnoj sceni.

Vratar Saudijske Arabije Mohammed Al Owais skočio je u pokušaju da izbije loptu te pritom koljenom nokautirao svog suigrača Yassera Al Shahranija. Skočili su Saudijci, tražili prekid utakmice, no slovenski sudac Slavko Vinčić pustio je da se igra nastavi.

image
Juan Mabromata/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp

No, kada je vidio da se Al Shahrani ne miče, odmah je pozvao liječničku službu na travnjak. Vratar Saudijske Arabije potom se sjeo, uhvatio za glavu i suznih očiju pratio kako pomažu njegovom suigraču. U tim trenucima on je najbolje znao što se točno dogodilo, a snimka je koju minutu kasnije svima pokazala o kakvom se udarcu radilo.

Yassera Al Shahranija iznijeli su s terena, a on je prije napuštanja travnjaka nekako smogao snage i navijačima pokazao da je pri svijesti.

image
Kirill Kudryavtsev/Afp
image
Glyn Kirk/Afp
image
Glyn Kirk/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp
25. travanj 2024 17:38