StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: NAKON TRI GODINE PAUZE, CITY GAMES PONOVNO NA PAŠMANU

Pred više od tisuću gledatelja zlatom se okitila ekipa Srdele iz Dobropoljane

Piše Zadarski.hr
12. kolovoza 2019. - 14:30
CityGames2019_DobropoljanaPress_MarinCukVurnekEVENTography (1 of 28)

Sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, ponovno se vratio na otok Pašman nakon tri godine pauze sa potpuno novom scenografijom i brojnim iznenađenjima. Oduševljenje nije izostajalo, kako za brojnu publiku i natjecatelje tako i za organizatore; Općinu Pašman i agenciju Adria Events. Organizatori su uložili puno truda kako bi na Pašmanu dočarali duh City Games igara.

Pred više od 1000 gledatelja, koji su svojim bodrenjem poticali natjecatelje da daju svoj maksimum, svoje snage i umijeće odmjerilo je šest ekipa, od čega je bilo pet izvrsnih domaćih ekipa i jedna vesela gostujuća ekipa iz Rusije.

Ekipe su se nadmetale u modernim inačicama zabavnih, tradicionalnih City Games igara kao što su vino, leteći vaterpolo, pršut, morska košarka i veslo.

Zlatom su se okitili natjecatelji ekipe Srdele iz Dobropoljane. Ekipa Srdele imala je izvrstan start, no u trećoj igri Pršut je popustila i izjednačila se sa sumještanima, ekipom Nautilus. No, odmah se vratila na svoju vodeću poziciju osvojivši maksimalan broj bodova u posljednje dvije igre, morska košarka i veslo te odnijela pobjedu sa uvjerljiva 43 boda.

Srebro je otišlo u ruke ekipi Nautilus iz Dobropoljane sa osvojenim 31 bodom, svakako treba napomenuti njihovu vještinu plivanja i veslanja koja ih je dovelo na drugo mjesto sa igrama Pršut i veslo.

Brončana ekipa Garmenjak iz Barotula osvojila je 28 bodova. Za njh je bila presudna igra veslo u kojoj su osvojili izvrstan rezultat te time zauzeli treće mjesto.

Svakako moramo spomenuti ekipu Kalingrad iz Rusije koja je uveliko pridonijela odličnoj atmosferi i završila natjecanje sa osvojenih 26 bodova.

Razigrana i vesela noć u Dobropoljani, na otoku Pašmanu prepričavat će se još danima među onima koji su se natjecali ili bodrili svoje favorite te se nadamo da ćemo i idućih godina imati mogućnost uživati u novom izdanju City Games natjecanja.


REZULTATI – DOBROPOLJANA, PAŠMAN (HR REPECHAGE) 

1. mjesto: Srdele (Dobropoljana) – 43 boda

2. mjesto: Nautilus (Dobropoljana) – 31 bod

3. mjesto: Garmenjak (Barotul)- 28 bodova

4. mjesto: Kalingrad (Rusija) – 26 bodova

5. mjesto: Deloro (Pašman) – 23 boda

6. mjesto: Pašman (Pašman) – 17 bodova
 

18. travanj 2024 21:44