StoryEditorOCM
FotoreportPRESTAO LOVOSTAJ:

Pune plivarice vratile se s jučerašnjeg ulova na najpoznatiju plavu ribu! 

Piše Zadarski.hr/Radio ZD
17. veljače 2020. - 15:18
Završio je zimski lovostaj na plavu ribu, a ribari su jutros u ribarskoj luci u Gaženici iskrcavali svježu srdelu koju su sinoć ulovili u prvom ovogodisnjem izlasku na more.  Luka Gerlanc/Hanza Media

- Prošlo je 45 dana od zadnjeg službenog ribolovnog dana mrežom srdelarom - broje ribari. Jučer su plivarice isplovile i na ribarnicama je već danas bilo friške male plave ribe.

Ministarstvo poljoprivrede lovostaj je uvelo zbog zaštite srdele u mrijestu, javlja HRT Radio Zadar .

Pogledajte fotogaleriju našeg reportera koji je rano ujutro u Gaženici dočekao plivarice i ribare s ovom najpoznatijom dalmatinskom poslasticom. Sunčano vrijeme išlo je u prilog ribarima koji su žurno slagali srdele za što brži odlazak na zadarsku ribarnicu nestrljivim kupcima.

Ribolovna sezona okružujućom mrežom plivaricom srdelarom u 2020. godini započinje 16. veljače u 12:00 sati, a od tada, do kraja veljače, odnosno do 29. veljače u 12:00 sati, uspostavlja se ograničenje ukupnog ulova ulov male plave ribe s prilovom koje iznosi 40 t svih vrsta po plovilu koje obavlja ribolov okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom - navodi se u važećem Pravilniku Ministarstva poljoprivrede. 
 

19. travanj 2024 17:29