StoryEditorOCM
FotoreportVILLA STANIC ESTATE

Renta se imanje nogometaša Marija Stanića: ima razne sportske terene, a može biti i samoodrživo seosko imanje. Evo koliko stoji noćenje...

Piše D.Kovačević/JL
23. veljače 2021. - 11:23

Croatia Luxury Rent u svoju bogatu ponudu luksuznih vila uvrstila je imanje našeg proslavljenog nogometaša Marija Stanića.

Impresivno imanje Stanić Estate proteže se na čak 40 000 m², a smješteno je u naselju Bijača, u općini Ljubuški. Imanje je ograđeno kamenim zidom i daje apsolutnu privatnost svojim gostima, a gosti mogu parkirati čak deset automobila na uređenom parkingu, piše na stranici Croatia Luxury Rent. 

Projekt potpisuju arhitekti Tomislav Ćurković  i Zoran Zidarić iz ureda 2 Arhitekta.  

Imanje s 3 zasebna objekta iznajmljuje se kao jedna vila i maksimalno može primiti 14 osoba. Svaka od tri kuće, služi kao samostalan objekt, a zajedno čine jednu lijepu cjelinu u kojoj bi mnogi rado boravili, makar i na par dana.

- Glavna kuća u kojoj se u prizemlju nalazi velika natkrivena terasa, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a na katu tri spavaće sobe i dvije kupaonice, ima ukupno oko 200 kvadrata, a uz nju na popločanom platou nalaze se još dvije kuće, jedna od 100, a druga od 70-ak kvadrata. Drugi je objekt sličnog arhitektonskog izričaja, ali malo drugačijih proporcija, i to je zapravo kuća za goste, dok je u trećem skrivena garaža, vinski podrum i roštilj s terasom za druženje -  rekao je Zoran Zidarić, partner u uredu 2 Arhitekta i jedan od autora ovog projekta novinarki Jutarnjeg lista prije gotovo 10 godina. 

image
Villa nogometaša Stanića
Croatia Luxury Rent

- Sve je to moglo stati u jednu kuću od 400 kvadrata, ali takva bi kuća na ovom terenu izgledala glomazno. Mi smo se odlučili reinterpretirati strukturu hercegovačkih sela, tako da smo te sadržaje razbili u tri volumena, odnosno tri kuće - ispričao je arhitekt i dodao da se na početku imanja nalaze još dvije manje kuće - jedna za obitelj koja će se brinuti o imanju kada vlasnika nema te jedna u kojoj je spremište za alat.

Uz teniski i malonogometni teren nalazi se i šesti objekt koji je zapravo kućica za druženje koja služi kao mala svlačionica i prostor za osvježenje, uz domaću hranu i piće.

- Mario je htio da se napravi seosko imanje na kojem će uzgajati masline, vino, voće, povrće, perad, koze i koje će moći samostalno funkcionirati i biti samoodrživo. Htio je stvoriti mjesto u kojem će se on sa svojom brojnom obitelji i još brojnijim prijateljima osjećati dobro, gdje će se družiti i koje će im svima pomoći da pobjegnu od svakodnevice i gradskog načina života.

image
Villa nogometaša Stanića
Croatia Luxury Rent
image
Villa nogometaša Stanića
Croatia Luxury Rent
image
Villa nogometaša Stanića
Croatia Luxury Rent

Također, htio je imati mjesto gdje će moći sa svojim prijateljima zaigrati nogomet, rukomet, tenis i balote, gdje će mu se djeca moći nesmetano igrati i upoznati prirodu i kraj odakle im roditelji potječu, ali isto tako roštiljati, družiti se i zabavljati. Sve to je nastalo iz ljubavi prema kraju i mjestu gdje se osjećaš dobro. 

Uistinu je tako. U vrtu se nalazi bazen 15 x 8 metara  s ugrađenim jacuzzijem i 14 sunčanih ležaljki. Tu su i zvučnici za slušanje glazbe, kao i hladnjak želite li ugrabiti piće i rashladiti se. Roštiljati možete na velikoj terasi, a dostupna su još dva prijenosna roštilja kao i krušna peć. No, to nije sve. Od zabavnog sadržaja gostima je još na raspolaganju: nogometno igralište, teniski teren, boćalište, odbojka na pijesku, stolni tenis, košarkaški kut, te pomno uređen vanjski prostor za meditaciju.

image
Villa nogometaša Stanića
Croatia Luxury Rent

Ovaj lokalitet je pravi mali biser u kojem možete beskrajno uživati s obitelji i prijateljima te potpuno se opustiti u divnom ambijentu s najljepšim zalaskom sunca za 500 eura dnevno.

Više na: Croatia Luxury Rent

25. travanj 2024 03:11