StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: OTARNOS

Romantična večer u Obrovcu: snimljeni prizori privukli su u petak znatiželjnike u unutarnje dvorište gradske srednje škole

Piše L.B.
1. listopada 2021. - 21:08

Društvo istraživača mora 20000 milja, zajedno s partnerima Općinom Novigrad i Srednjom školom Obrovac, organiziralo je izložbu fotografija "Tri mora kroz fotoobjektiv", u sklopu projekta "Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada – OTARNOS".

Izložba je otvorena u petak u Obrovcu, u dvorištu srednje škole.

Projekt OTARNOS –Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada za cilj ima osigurati prepoznatljivost područa LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika (uzgajivača školjkaša i ribara) među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac).

Ukupna vrijednost projekta je 361 tisuću kuna, od čega su bespovratna EU sredstva 306 tisuća (85 posto), a 15 posto sufinancirano je iz državnog proračuna RH u iznosu od 54 tisuće kuna.

16. travanj 2024 12:37