StoryEditor
FotoreportXXL FOTOGALERIJA: PRIZORI S DANAŠNJEG 'DJEČJEG ADVENTA' SU NEODOLJIVI!

Saznajte što slijedi i kada će na Advent doći "glavni likovi" za kojima djeca luduju!

Piše TZG Zadar
30. studenog 2019. - 17:26
Otvorenje Dječjeg Adventića 30.11.2019, foto Iva Perinčić 49

Napokon se nebo smilovalo i zadarski adventski trg ukrasilo svjetlom i suncem, pa je u priličnoj gužvi i veselju prigodnim programom u subotu ujutro otvoren „Dječji Adventić". Upoznali smo se sa svim likovima koji će u narednim tjednima na radionicama i predstavama uveseljavati najmlađe Zadranke i Zadrane, pa su se na adventskoj pozornici redom predstavili Sveti Nikola, Sveta Luce, Djed Božićnjak i neizostavni Olaf s princezom Anom i kraljicom Elzom. Naravno, bio je tu i ne baš previše zločesti Krampus koji je u iznenadnom naletu dobrote podijelio balone, koje je dotad ljubomorno čuvao od dječjih želja. Tako je Krampus unatoč strašnom izgledu i još strašnijim noktima, uspio razveseliti sve mališane, ali je na zadarskom „Dječjem Adventiću" ipak bio u drugom planu. Glavna faca bio je, kao i uvijek, onaj sijedi i bradati djedica koji donosi najveće poklone. 

- Nije mi teško bilo doputovati do Zadra, a još manje ponijeti poklone koje ću uskoro podijeliti svoj djeci. Saznao sam kako su sva djeca u Zadru bila dobra - kazao je omiljeni Djedica, od kojega smo još saznali kako je u svojoj kolibi u dalekoj Finskoj iz noći u noć bdio odgovarajući na bezbrojna pisma. Za to vrijeme mladi plesači iz Plesnog kluba „Lana" uprizorili su scene iz „Snježnog kraljevstva", saznali tko je pogledao nastavak tog animiranog hita koji se upravo prikazuje u kino dvoranama te na vrhuncu zabave podijelili nagrade najspretnijima i najsretnijima. Iz velikog balona prasnulo je 200 manjih u kojima su najmlađi tražili one u kojima su se skrivale novogodišnje kapice. Teo, Luna, Grgo i drugi mališani reagirali su brzinom svjetlosti i osigurali sebi lijepe poklone, odnosno puno umotanih slatkiša i slastica. „Dječji Adventić" su uveličale i sjajne Zadarske mažoretkinje, a na Narodnom trgu održana je humanitarna akcija „Vukovaru Zadar" u kojoj su sa svojim prigodnim rukotvorinama sudjelovali i zadarski osnovci. Dječji adventski event, kao i svi sljedeći događaji na „Dječjem Adventiću", djelo su „Top Eventsa" koji će u nastavku programa ponuditi još je mnoštvo sadržaja.

 

EVO KADA SE VRAĆAJU SVETI NIKOLA, SVETA LUCIJA I DJED BOŽIĆNJAK:

Evo kada će se omiljeni likovi iz radionica i predstava „Dječjeg Adventića" vratiti u Zadar: u programu „Zimska bajka" bit će druženje sa Svetim Nikolom uz puno slatkiša i promenadom od Narodnog trga do Foruma 6. siječnja. Program „Božićna tvornica malih vilenjaka – Sveti Nikola i prijatelji" te predstava „Sveti Nikola i Krampus" uz mini disko slijede dan kasnije, 7. prosinca. Sveta Lucija dolazi s promenadom od Narodnog trga do Foruma, također uz dijeljenje slatkiša 13. prosinca, a program „Božićna tvornica malih vilenjaka – Sveta Lucija i prijatelji" i predstava „Sveta Lucija" s mini diskom dan kasnije, 14. prosinca. Program „Božićna tvornica malih vilenjaka – Djed Božićnjak i prijatelji" slijedi 21. prosinca, kao i predstava „Djed Božićnjak" uz mini disko. Dolazak Djeda Božićnjaka 24. prosinca s promenadom od Narodnog trga do Foruma uz dijeljenje slatkiša, fotografiranje i razgovor s omiljenim Djedom, bit će uvod u program „Božićna tvornica malih vilenjaka – Božićno drvce i prijatelji" te „Frozen" (28. prosinca). Na kraju „Adventića", 31. prosinca, uživat ćemo u spektaklu dječjeg dočeka Nove godine s programom „Kids welcome Zadar 2019".

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 16:10