StoryEditor
FotoreportFOTOGALERIJA: TURNEJA RADOSTI PLAZMA SPORTSKIH IGARA

Stotine osnovnoškolaca preplavilo Zadar!

Piše Zadarski.hr
29. travnja 2019. - 16:03
DSC_7729.JPG

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u ponedjeljak u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Zadar i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili gospođa Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika za sport i kulturu Zadra, gospodin Marko Marin, ravnatelj škole i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

''Djeca su naše najveće blago, s obzirom da želimo zdravu naciju, mislim da sve ovakve projekte koji su na razini države treba podržati, upravo iz razloga da što više djece uključimo u sport'' - istaknula je Jurinić.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Zadra koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Preradović i Stanovi plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su: Lucija Pejić, Luna Mandić, Niko Grgas i Gino Longin. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:29