StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: NESTAJE MURAJ KAKVOG ZNAMO...

Svjedočimo jednoj od najvećih promjena Grada u zadnjih 50-ak godina

Piše IN
19. rujna 2019. - 11:50
bedem_radovi7-180919

Početak radova na uređenju šetnice na Muraju trajno mijenja izgled tog dijela grada kakvog poznajemo. Zadar se od završetka Domovinskog rata puno promijenio, mnoge gradske vizure nisu iste kao prije, promjene su zahvatile sve dijelove grada, pa tako i povijesnu jezgru. Najveća promjenu u zadnjih 50-ak godina za Grad bilo je proširenje Istarske obale i izgradnja pristaništa za kruzere, potom uređenje trga na Forumu, a sada nas čeka još jedna velika promjena pretvaranjem Bedema zadarskih pobuna u zonu namijenjenu isključivo za pješake.

Starije generacije koje su odrastale s time prostorom sjećaju se kada je bio reprezentativna gradska promenada, igralište djece, mjesto za roditeljske šetnje, prve spojeve i ruta za odlazak na plesnjake, a zadnjih godina pretvoren je u sivi parking za kojim neće puno njih plakati. Obnova štenice i novi sadržaji trebali bi oživjeti taj nažalost dugo godina potpuno zanemaren i zapušteni dio povijesne jezgre te tako podići kvalitetu života u Gradu.  

Radovi su počeli u ponedjeljak, bageri podižu asfalt s kolnika i poništavaju nogostupe, a naš je reporter obilazak napravio u srijedu poslijepodne. Dan za danom, nestaje Muraj kakvog znamo...

16. travanj 2024 13:52