StoryEditor
FotoreportBEZ MASKI I DISTANCE

U Zagrebu počeo probni ‘Covid-domjenak‘, ali zabava je samo uvertira za veliki tulum koji slijedi u subotu: pogledajte događaj koji se dugo čekao

Piše Tomislav Kukec/JL
13. svibnja 2021. - 19:03
Ronald Goršić/Cropix

Više od godinu dana Hrvatska, kao uostalom i veći dio svijeta, živi pod restrikcijama i epidemiološkim mjerama uslijed pandemije smrtonosnog koronavirusa. Otkazane su svečanosti, brojna druženja, vjenčanja, a limitirana su i družena među ljudima, što mnogima najteže pada. Ipak, nazire se svjetlo na kraju tunela jer je procijepljenost stanovništva sve veća pa se već najavljuje popuštanje mjera, piše Jutarnji list.

U Zagrebu će tako u četvrtak od 18.30 na krovu zagrebačkog nebodera na Strojarskoj cesti, u restoranu Rooftop Lateral, započeti takozvano "probno okupljanje". Ideja je da se osamdesetak uzvanika okupi na nečemu što smo svi već pomalo zaboravili- klasičnoj grupnoj večeri, poslovnom druženju ili domjenku uz švedski stol te da se ukaže na to kako bi se ovakva događanja mogla vratiti u našu stvarnost uz, dakako, pridržavanje potrebnih mjera.

Večera je organizirana u suradnji Nezavisne udruge ugostitelja i Nacionalnog stožera civilne zaštite te Hrvatskim zavodom za javnom zdravstvo. Sudjeluju gosti udruge ugostitelja koji su predočili dokaze da su primili obje potrebne doze cjepiva protiv koronavirusa. Uoči početka večere novinarima su se obratile Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja, Dijana Mayer, epidemiologinja iz HZJZ-a i Ana Lisak, dopredsjednica Nezavisne udruge ugostitelja i vlasnica cateringa Lisak.

To je samo uvertira u "lažnu svadbu" koja će se u Zagrebu u organizaciji istog tima održati u subotu na prostoru golf-resorta odnosno Golf Kluba Riversby.

- To će biti od 100 do 130 sudionika. Bit će oni koji su cijepljeni s dvije doze, oni koji su preboljeli bolest unutar šest mjeseci i oni koji imaju negativan test na COVID. To će biti malo šira populacija i više ljudi će moći doći te su nekako malo širi kriteriji za sudjelovanje, rekla je Mayer.

Svi sudionici ovih događanja nakon sedam dana bit će ponovno testirani PCR-om u HZJZ-u, naglasila je. Sudionike će zamoliti da u tom razdoblju ne idu na druga okupljanja kako bi rezultate mogli povezati s probnim događanjima.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
23. lipanj 2021 03:26