StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: KOŠARKAŠKE RADOSTI NA VIŠNJIKU

Učenici OŠ Voštarnica i područnog odjela Benkovac prisustvovali su treningu igrača KK Zadra, sve se orilo od dječjeg smijeha!

25. travnja 2018. - 21:02
kk_zadar_ucenici3-250418

Četrdesetak učenika iz OŠ Voštarnica i područnog odjela Benkovac, točnije škola koje brinu o djeci s posebnim potrebama, u srijedu ujutro bili su gosti treninga prve momčadi KK Zadar. Sa svojim su najdražim igračima djeca u dvorani na Višnjiku provela zabavne trenutke u igri i ugodnom druženju, učila kako izvoditi slobodna bacanja, dvokorak i ostale košarkaške tehnike. Nisu propustili priliku fotografirati se sa Šimom Špraljom, Ivom Ivanovom, Mislavom Brzojom, Domagojem Vukovićem, Lukom Božićem i ostalim igračima koji su ih dočekali nasmijani, spremni im pokazati čari igre pod obručima, dići ih visoko u zrak i pomoći im da zabiju što više koševa!

- Prvi puta su nam učenici OŠ Voštarnica u posjetu, a cilj ovog druženja je uljepšati im dane djetinjstva i dati im priliku da osjete smisao košarke, kazao nam je kapetan momčadi Šime Špralja. Košarkaši Zadra uvijek su otvoreni za ovakve susrete, proteklih su godina na Dane otvorenih vrata znali posjetiti školu na Voštarnici, no ovoga su puta pozvali djecu da s njima zaigraju košarku u dvorani.

- Naši učenici obožavaju odlaziti na razna događanja u lokalnoj zajednici, a posebno susrete sa sportašima, to je za njih veliko veselje, bez obzira na dob. Starosti su od 7 do 21 godinu, sa lakom, umjerenom i težom mentalnom retardacijom, kazala nam je Marijana Mišulić, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Voštarnica dok se oko nas sve orilo od smijeha zaigranih učenika u trku za loptom.

Nakon odlaska djece iz dvorane na Višnjiku, košarkaši su se vratili svojim redovnim aktivnostima, odnosno pripremama za sljedeću utakmicu 26. kola HT Premijer Lige.
- Igramo u četvrtak protiv Alkara u Sinju, utakmica počinje u 19.30 sati. Pozivamo naše navijače da dođu, znamo da će biti dobra atmosfera i nadamo se pobjedi, kazao je za kraj Špralja.

24. travanj 2024 21:23