StoryEditorOCM
FotoreportPONOSNO POZDRAVLJENI

Ukrajinska himna zaorila je Zadrom - na Europskom prvenstvu u radu pasa ptičara među 18 država pobijedio Rancho vlasnika Oleksiia Konshyn iz Ukrajine

Piše M.K.
7. ožujka 2022. - 09:44

Organizaciju ovogodišnjeg Europskog prvenstva u radu pasa ptičara pripala je Hrvatskom kinološkom savezu i kinološkom društvu Dalmatinski pas iz Zadra. Pokroviteljstvo je preuzelo Ministarstvo poljoprivrede, te Zadarska županija i grad Zadar, a sponzor u nagradama i hrani za pse je Nekmar Pet Nutrition Hrvatska.

Na Europskom prvenstvu bilo je prijavljeno 74 psa iz 18 zemalja, a sudilo je deset sudaca iz šest europskih zemalja. Nakon dva dana natjecanja dobili smo i pobjednike: Italija je postala ekipni pobjednik, dok je ovogodišnji individualni Europski prvak u radu pasa ptičara postao je njemački oštrodlaki ptičar Bolivia Lisovichy Rancho, vlasnika Oleksiia Konshyn iz Ukrajine. Ukrajinska himna zaorila je Zadrom, ponosno i dostojanstveno dočekali smo pobjednika i sretni smo što su kompetencija, kvaliteta, vrijednost i sportski duh prevladali - javlja Hrvatski kinološki savez.

Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza osvrnuo se na organizaciju Europskog prvenstva u radu pasa ptičara:

- Hrvatska je na kinološkoj karti odavno prepoznata kao jedna od top destinacija kada su u pitanju natjecanja sa psima ptičarima. Veliku ulogu tome su doprinijeli domaći lovci koji kroz svoje udruge štite prirodnu poljsku jarebicu, zahvaljujući kojoj se manifestacije ovog tipa mogu uspješno održavati.

Ovo Europsko prvenstvo se po četvrti put održava u Hrvatskoj, na ovim prekrasnim lovnim terenima u zadarskoj okolici, tako da sam uvjeren da smo nazočili uzbudljivim takmičenjima na kojima nas je trebao voditi sportski duh, pokazujući kulturu lova sa psom ptičarom koja karakterizira modernog lovca, kinologa i sportaša kako uživa u prirodi i njenim zakonima uz vrhunski obučenog psa ptičara.

Ovim putem se zahvaljujem ministrici poljoprivrede gđi. Mariji Vučković na razumijevanju značaja kinologije, što je iskazano pokroviteljstvom ovih prestižnih kinoloških manifestacija isto kao Zadarskoj županiji i Gradu Zadru koji nas konstantno prate i podržavaju u našim kinološkim aktivnostima.

25. travanj 2024 02:21