StoryEditor
FotoreportFOTO: ODRŽAN PRVI GASTRO & WINE EVENT NA VIRU 

Uživalo se u tartufima, pršutu, vinima i drugim domaćim proizvodima

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
28. rujna 2019. - 12:58
IMG_001.JPG

Prvi Gastro & Wine event na otoku Viru okupio je više stotina Virana i virskih gostiju koji su tijekom sinoćnjeg poslijepodneva i večeri uživali u glazbenom programu s klapom Puntamika i grupom Vista, specijalitetima s tartufima, domaćem pršutu te ponudi proizvođača hrane i pića iz zadarske regije.

Gastro event na Viru nadovezao se na prijepodnevnu konferenciju „Turizam i urbanizam“ koju su organizirali Poslovni dnevnik i Večernji list, a cjelodnevni program nadopunjen je i svečanošću otvaranja trodnevnog Međužupanijskog U-16 prvenstva u ribolovu štapom s obale koje se od petka do nedjelje održava na otoku. Zato je na svečanosti otvaranja udičarskog natjecanja zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić posebno istaknuo važnost posezonskih događaja.

- Posjetio nas je ministar turizma Gari Cappelli upravo naglašavajući važnost razvijanja događaja u posezoni, a ribolovno natjecanje upravo je takvog karaktera - kazao je Vučetić zahvalivši se svim mladim udičarima i njihovim trenerima, kao i krovnom savezu, na dolasku na Vir.

- Zahvaljujem vam što ste prepoznali Vir kao poželjnu udičarsku i sportsku destinaciju, a pogotovo naš virski ŠRD kao jednog od najboljih organizatora udičarskih natjecanja u Hrvatskoj - dodao je Vučetić, dok je istu zahvalu sudionicima uputila i predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić.

- Svim sudionicima želim puno sportske sreće na natjecanju, dok ćemo se mi kao domaćini truditi da vam boravak na otoku bude što ljepši - kazala je Fumić.

Nakon što su udičari s predstavnicima Hrvatskog saveza športskog ribolova na moru odradili uvodnu ceremoniju i registraciju natjecatelja, pridružili su se gastro šušuru na virskoj rivi. Tamo su na štandovima i otvorenoj kuhinji Vir turizma jela s tartufima spremali virski chef Dario Kapović iz vrhunskog zadarskog restauranta Bruschetta i kuhari virskog restorana Kotarina.

Uz pileće medaljone ili filete brancina sljubio se Zadarski tartuf iz OPG-a Ive Matak, kao i u fužima na velikoj fritaji. Posjetitelji su posluženi s dva velika domaća pršuta, a svoje su proizvode izlagali Vinarija Bartolović, Kraljevski vinogradi, Vinarija Degarra, zadarska Maraska, PG Anđela sa sokovima Naš okus obitelji Grginović iz Sukošana te OPG Mladen Jezidžić s ponudom meda i napitaka od meda. Cijeli su program nadahnuto vodili Igor Jelenić Toto i Kristijana Požarina Rakić.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:51