StoryEditor
FotoreportXXL FOTO: TISUĆE ZADRANA NA OBILJEŽAVANJU 25. OBLJETNICE VRO „MASLENICA“

Velika izložba naoružanja na rivi, od topova do robota i raketa

Piše HRZ i PZO/Marinko Karačić
21. siječnja 2018. - 11:08

Obilježavanje 25. obljetnice VRO "Maslenica" započelo je danas, 20. siječnja 2018. u Zadru gdje je na tisuće posjetitelja razgledavalo izložbu naoružanja i opreme Oružanih snaga RH i MUP-a.

Program je započeo svečanim razvijanjem 25-metarske hrvatske zastave sa zvonika katedrale Svete Stošije iznad kojeg je preletjela akrobatska grupa "Krila Oluje" koja je nakon toga i izvela atraktivna letački program na zadarskoj Rivi.

Posjetitelji su mogli razgledavati naoružanje i sredstva sa kojima raspolažu OS RH i MUP, a u jednom od šatora mogli su isprobati i simulator borbenog aviona te se informirati o mogučnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH.

Izložba naoružanja i opreme na zadarskoj rivi može se pogledati još sutra, u nedjelju 20. siječnja i na središnji dan obilježavanja VRO "Maslenica" u ponedjeljak 22. siječnja u vremenu od 9,00 do 16,00 sati.

Zapovjednik provedbenog stožera obilježavanja 25. obljetnice VRO "Maslenica" general-bojnik Mladen Fuzul izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja posjetitelja među kojima je i velik broj hrvatskih branitelja, sudionika ove pobjedničke operacije Hrvatske vojske i redarstvenih snaga. "Ovu obljetnicu posvećujemo svim našim poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima i sudionicima VRO Maslenica. Posebno mi je bilo drago vidjeti i ponovno sresti neposredne sudionike ove operacije kojom smo spojili Sjever i Jug Hrvatske i omogućili Gradu Zadru i dijelu Zadarske županije slobodniji život, jer od tada više nisu bili na izravnom udaru neprijateljske vatre. Operacija Maslenica u svima nama budi osjećaj ponosa, časti i pobjedničkog zanosa, a posebno želim zahvaliti Gradu Zadru, Zadarskoj županiji,  Ministarstvu branitelja, Policijskoj upravi Zadarskoj, svim udrugama iz Domovinskog rata kao i brojnim ustanovama i lokalnim zajednicama koje sudjeluju i pružaju potporu u obilježavanju ove važne obljetnice", naglasio je general Fuzul.

Program obilježavanja nastavlja se u nedjelju 21. siječnja 2018. kada će se služiti Sv. misa za Domovinu u katedrali Svete Stošije s početkom u 11 sati, a u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19 sati koncert će održati Orkestar HRM-a te klape "Sveti Juraj" i "Sveti Mihovil".

Izdvojeno

28. studeni 2020 20:35