StoryEditorOCM
FotoreportVEČERAS

Velika proslava 75. rođendana nadbiskupa Puljića: u katedrali se okupilo brojno zadarsko svećenstvo, vjernici, ali i predstavnici institucija

Piše IG
7. ožujka 2022. - 21:41

Na proslavi 75. rođendana zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, u katedrali sv. Stošije večeras se okupilo zadarsko svećenstvo i redovništvo, vjernici, laici te predstavnici društvenih institucija.

U prvom dijelu održalo se predstavljanje monografije 'Katedrala u Zadru / I - Sv. Stošija - Katedrala sv. Anastazije u Zadru'. To je prvi monumentalni svezak od tri dijela vrijedne stručne Monografije čiji je autor - voditelj projekta prof. dr. sc. Pavuša Vežić, a urednik je prof. dr. sc. Ante Uglešić.

 Monografija o Katedrali sv. Stošije nastala je na poticaj i uz potporu zadarskog nadbiskupa Puljića.

U drugom dijelu prigodne govore u obraćanju nadbiskupu Puljiću  uputiti su prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru i mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Svečanost Akademije skladbama je obogatio je Katedralni zbor sv. Stošije pod ravnanjem mo. Žana Morovića, regens chorija zadarske katedrale, u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića.

Kroz program Akademije vodila je Ines Grbić koja je biografskim podacima i prikladnim poticajima na tragu poruka i misli mons. Puljića tijekom njegovog svećeništva predstavila pastoralno i znanstveno - kulturno djelovanje nadbiskupa Puljića kroz njegov život: od rođenja u mjestu Kamena pokraj Mostara 7. ožujka 1947. godine, preko službe profesora na Bogosloviji i dubrovačkog biskupa do zadarskog nadbiskupa.

03. svibanj 2024 00:28