StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA: OTVOREN 21. NAUTIČKI SAJAM BIOGRAD BOAT SHOW-

Vodeći međunarodni nautički sajam u srednjoj Europi i Hrvatskoj!

Piše Zadarski.hr
17. listopada 2019. - 22:52
biograd22-171019

U zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru u četvrtak je svečano otvoren 21. nautički sajam Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru.

Nautički sajam svečano je otvorila Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike Hrvatske. Pored Predsjednice Republike Hrvatske gostima su se obratili i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, župan Zadarske županije Božidar Longin i direktor nautičkog sajma Biograd Boat Show-a Milan Šangulin.
Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik Uprave Ilirije d.d. g. Goran Ražnjević koji u svom pozdravnom govoru istaknuo kako je kontinuiranim i održivim rastom, prepoznavanjem potreba tržišta Ilirija kao organizator svojim dugogodišnjom tradicijom, znanjem, iskustvom isprofilirala Biograd Boat Show u jedan od 36 najznačajnijih svjetskih nautičkih sajmova odnosno vodeći međunarodni nautički sajam na moru u srednjoj Europi i najveći međunarodni nautički sajam u Hrvatskoj.

ILIRIJA d.d. kao društveno odgovoran poslovni sustav već 43 godine godine kontinuirano i sustavno doprinosi razvoju nautičkog turizma kao njegov pokretač i inovator u Republici Hrvatskoj kroz izgradnju prve namjenske luke nautičkog turizma – Hotelske luke Ilirija-Kornati i osnivanje prve vlastite charter flote od 40 plovila na hrvatskom Jadranu.

Ovim poslovnim pothvatom od prije više od četiri desetljeća ILIRIJA je postala pionir nautičkog turizma u Republici Hrvatskoj, a Biograd na Moru učinila je, kako tada tako i danas, ne samo kolijevkom nautičkog turizma već i njegovim vodećim centrom na hrvatskom Jadranu.

U ovih dvadesetak godina iz jednog nautičkog sajma, Biograd Boat Show-a, isprofiliralo se sveukupno pet manifestacija i gospodarskih događanja (I) Dani hrvatske nautike, (II) Kongres hrvatske nautičke industrije, (III) prvi specijalizirani Croatia Charter Expo i (IV) Biograd business to business čime je sajam izrastao u kongres nautičke industrije i turizma.

Na 21. Biograd Boat Show-u ove godine sudjeluje preko 400 izlagača sa preko 400 plovila, bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača a sav raspoloživ prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed je rasprodan. Kao centralno mjesto okupljanja svih segmenata nautičke industrije i turizma prepoznale su ga i vodeće poslovne udruge poput Hrvatska gospodarska komore organiziravši i ove godine na sajmu treću godinu za redom HGK Dane nautike.


Posebno se ističe 12 hrvatskih i 5 svjetskih premijera luksuznih plovila među kojima: Greenline 45 Fly, jahte spremne za udoban, prostran luksuz, i jednu od najljepših primjeraka luksuznih jahti – Galeon 650 Skydeck te hrvatsku premijeru Flyer 10 - motornjak idealan za ugodni boravak ali i uživanje u izvanrednim performansama uz prijatelje.

Ilirija posljednje tri godine intezivno razvija platformu „Biograd B2B“ koja ima za cilj jačanja poslovnog karaktera sajma, jače interakcije poslovnih posjetitelja i izlagača, odnosno jačanja njegovih poslovnih aktivnosti i poslovnog umrežavanja kojima pri tome nije potreban izlagački prostor. Na ovogodišnjem sajmu kroz organizaciju poslovne platforme „B2B“, platforme za umrežavanje poslovnih subjekata iz nautičke industrije do otvorenja sajma registrirana su 400 poslovna profila.

Ove godine, na zahtjev velike grupe hrvatskih jaht čarter tvrtki, unutar Biograd Boat Show-a organizirat ćemo Croatia Charter Expo, novi dvodnevni Business to Business događaj u sklopu Biograd B2B-a u novoj izlagačkoj Hali D smještenoj u blizini sajma od 17.-18.10. 2019.

(za više informacija posjetite: www.croatiacharterexpo.com )

Čarter tvrtke će se sastati s agentima, brokerima i dobavljačima, uz aktivan kongresni čarter program. Svi sudionici bit će registrirani na Biograd B2B platformi na kojem će moći sudjelovati za sve dane sajma.

(za više informacija posjetite: www.biogradb2b.com )

Događaj je podržan od strane Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i grada Biograda na Moru.



BIOGRAD BOAT SHOW DOŽIVLJAJ
Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Večeras od 19 sati u restoranu Marine Kornati nastupa ''Good Vibes'' bend.
U petak 18.10. s početkom u 21.30 sati  u hali B u zapadnoj marini za zabavu je zadužen bend ''Freeway''. Osim benda, jedinstvena Martine Thomas uz svoj''Black coffe'' bend nastupaju od 19 sati u restoranu Marina Kornati.
Biograd Boat Show ne bi bio potpun bez velikog koncerta kultnog hrvatskog rock sastava ''Psihomodo Pop'' u subotu, 19. listopada,. s početkom u 21.45 sati . Ulaz na sve koncerte je besplatan.

 

Da bi Biograd Boat Show bio upotpunjen čeka vas i flyboard show svaki dan od četvrtka do nedjelje u 14 sati. Sajam se može posjetiti od četvrtka do nedjelje u razdoblju od 10 do 18 satu. Cijena ulaznice iznosi 40,00 kn, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.
 
19. travanj 2024 10:16