StoryEditorOCM
FotoreportFOTO ATRAKCIJA

Winnetou se spustio s Velebita i prvi put posjetio Zadar - mnogi turisti oduševili se likom indijanskog poglavice i fotografirali se s njim po gradu

Piše M.K.
22. rujna 2022. - 22:43

Winnetou se spustio s Velebita i posjetio Zadar! Tako bi se mogla nazvati najnovija promotivna akcija Turističke zajednice grada Zadra, koja je prošlih dana ugostila starigradsko-njemačku ekipu koja pokušava oživjeti i brendirati lik indijanskog poglavice o kojemu je u Hrvatskoj snimljen niz filmova prema romanima Karla Maya, osobito popularnih među njemačkom populacijom.

Ivica Zdravković, glavna zvijezda Pullman Cityja, zabavnog grada u Njemačkoj koji u stalnom programu ima i Winnetou show s njim u glavnoj ulozi, Zoran Katić, starigradski hotelijer koji pokušava kroz lik Winnetoua promovirati podvelebitsko područje krilaticom "Winnetou je rođen u Njemačkoj, a domovina mu je Hrvatska" i Claus Six, vlasnik Pullman Cityja, zajedno s ostalim članovima ekipe povezali su se s Turističkom zajednicom grada Zadra koja je odlučila poduprijeti Katićevu inicijativu za promocijom turizma filmskim likom Winnetoua.

Kako je objasnio Katić, cilj je promovirati filmski kult Winnetoua snimanog na prekrasnim prirodnim lokacijama na zadarskom području, koje su opčinile gledatelje širom svijeta, a najviše generacije Nijemaca i Austrijanaca, ali i turistički promovirati Zadarsku županiju i čitavu Dalmaciju. Zbog toga je u Zadru angažiran nagrađivani snimatelj Igor Goić, koji je snimio Winnetoua na poznatim gradskim lokacijama. Idućih dana plan je da Winnetou "povede" filmsku ekipu iz Zadra na područje Paklenice, Tulovih greda i drugih lokacija, kako bi ga ovjekočili u njegovom prirodnom ambijentu.

Zdravković je rekao kako je uspostavljanjem suradnje sa Zoranom Katićem postavljen zajednički cilj promoviranja ne samo Pakleničke rivijere i Zadarske županije, već i cijele Hrvatske. Koliko je lik Winnetoua popularan među stranim gostima, pokazale su reakcije turista koji su se željeli slikati s Winnetouem u Zadru i pozdraviti ga. 

Klauss Six, vlasnik Pullman Cityja, tematskog parka koji nudi posjetiteljima brojne zabavne programe u poslu vrijednoim milijuna eura, najavio je Katiću kako želi uložiti ulagati u projekt i privatno i poslovno. Krajnji je cilj zajedničko otvaranje tematskog parka na području Pakleničke rivijere, prenio je Katić novinarima.

24. travanj 2024 22:56