StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: VIRSKE MAŠKARE

Zapaljen Karneval, a nakon toga fešta s Mladenom Grdovićem. Evo kako je bilo...

Piše Kažimir Škrbić
22. veljače 2023. - 18:06

Procesijom virskim ulicama, paljenjem Karnevala, koncertom Mladena Grdovića i vraćanjem ključeva općinske vlasti u ruke načelnika Općine Vir Marina Radovića, sinoć je u Viru okončana tradicionalna manifestacija Virske maškare 2023.

Posljednji dan manifestacije ponudio je spektakl i zabavu; prvo je novi svećenik tradicijskih maškara don Brko optužio virskog Karnevala za gušenje virskih udruga i druga zlodjela, a onda ga je nakon povorke od Trga svetog Ivana do virske rive potpalio za sva vremena.

U nastavku programa pjevao je neuništivi Mladen Grdović, program je vodio Igor Jelenić Toto, a posljednje karnevalske večeri podijeljeno je pet nagrada za najbolje maske, dvije dječje i tri alkoholne.

Set društvenih igara dobile su najmlađa sudionica Virskih maškara i neumorna devetogodišnja plesačica iz Zadra, dok su se finim žesticama razveselili Vojna, virski Let 3 i Par Excellence.

Virske maškare organizirali su destinacijska kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica uz pokroviteljstvo Općine Vir.

20. travanj 2024 04:48