StoryEditorOCM

Započeo 13. Monoplay, poznati međunarodni festival suvremenog plesa

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2021. - 09:04

U organizaciji Zadarskog plesnog ansambla jučer u 19:30 započelo trinaesto izdanje jedinstvenog međunarodnog festivala suvremenog plesa koji utjelovljuje solo formu. Monoplay je festival jasne koncepcije, kvalitetnih predstava, ležerne atmosfere, dobre organizacije i brojne publike.

"Kraj kolovoza, a opet solo" je slogan osmišljen od nekadašnjeg producenta Danijela Popovića koji doziva atmosferu kraja ljeta u Zadru u prostoru usred povijesne arhitekture oko Kazališta lutaka gdje je festival smješten.Za vrijeme trajanja festivala, kroz svih šest dana, na poljani Branka Stojakovića svoj prostor za druženje Zadarski plesni ansambl je organizirao u suradnji sa zadarskom pivovarom Brlog koja samo za tu priliku radi svaki dan od 17 do 24 sata.

image
Jure Miskovic/Cropix
image
 Sanja Petrovski.
 
Jure Miskovic/Cropix

Festival traje do subote, 28. kolovoza, i ove godine je produžen za jedan dan od uobičajenog petodnevnog trajanja ne bi li se izbjegle gužve među izvođačima i posjetiteljima zbog korona mjera kojih se organizatori pridržavaju.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička Zajednica grada Zadra i Zaklada Kultura nova. Partneri su Kazalište lutaka Zadar, Hrvatsko narodno kazalište Zadar i pivovara Brlog.

02. svibanj 2024 17:07