StoryEditorOCM
KalelargaSVI SU KAŽNJENI

26 vozača na zadarskim prometnicama vozilo pod utjecajem alkohola, rekorder vikenda imao je 1,65 promila alkohola u krvi

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2023. - 17:46

Policijski službenici proteklog vikenda od 27. do 30. listopada 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 266 prekršaja. Od evidentiranih 266 prometnih prekršaja, izdavajamo...

U petak (27. listopada) u 1.55 sati u Zadru na Trgu kneza Višeslava, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili automobil talijanskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran.

Istog dana u 17.25 sati u Ulici Nikole Šopa policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozač nije koristio sigurnosni pojas, dok je alkotestiranje i ponuđeni test na droge odbio.

Vozač je uhićen te doveden u službene prostorije policije te je istog dana, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U subotu (28. listopada) u 11.45 sati u Maslenici policijski službenici Policijske postaje Benkovac - Obrovac zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 59-godišnja hrvatska državljanka pod utjecajem alkohola od 1,53 g/kg.

Također u subotu u 20.33 sati u Zapužanima na državnoj cesti DC-503 zaustavili su automobil sisačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg. Vozačica i vozač su isključeni iz prometa i smješteni u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega su prekršajno sankcionirani.

U nedjelju (29. listopada) u 02.10 sati u Pristegu policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 0,82 g/kg, a daljnjim postupanjem kod njega je pronađena jedno pirotehničko sredstvo koje mu je oduzeto.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran.

U Zadru u ulici Ante Starčevića, jučer u 21.50 sati policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin, a koji je po zaustavljanju odbio ponuđen test na droge.

Također, u Ulici Ante Starčevića policijski službenici su u subotu, 28. listopada u 17.30 sati tijekom kontrole prometa zaustavili moped bez registarskih oznaka s kojim je upravljao maloljetnik prije stjecanja prava na upravljanje. Oba vozača su zbog počinjenih prekršaja u prometu sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer (29. listopada) u 10.50 sati u Sukošanu dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše tjelesne ozljede zadobila vozačica, 43-godišnja hrvatska državljanka koja je upravljala automobilom splitskih registarskih oznaka te se nije držala sredine svoje prometne trake uslijed čega vozilom silazi s kolnika i udara u parkirani automobil od koji se odbija i vraća na kolnik te udara u betonski zid  i zaustavlja se na travnatoj površini. Vozačici je pružena liječnika pomoć u zadarskoj bolnici, a daljnjom kontrolom policijskih službenika utvrđeno je kako je 43-godišnjakinja upravljala vozilom za vrijeme dok joj je vozačka dozvola istekla te je ponuđen test na droge odbila. Vozačica je prekršajno sankcionirana zbog počinjenih prekršaja.

27. travanj 2024 14:44