StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

51-godišnjaka uhvatio presretač jer je vozio 80 kilometara na sat više od dozvoljene brzine!

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2021. - 14:48

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 411 vozila i vozača, a poduzeli su 116 represivnih mjera.

Alkotestirano je 146 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola, 42 vozača su prekoračili propisano ograničenje brzine, osam vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje, dva vozača su vozila bez zaštitnog pojasa, dok ih je troje upravljalo prije stjecanja prava na upravljanje. Dva vozača su upravljala za vrijeme zabrane, jedan vozač je nepropisno pretjecao, jedno vozilo zatekli su bez tehničkog pregleda i registracije, dok 41 vozač nije poštivao prometni znak.

Iz prometa je isključen 21 vozač i jedno vozilo. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže te tri osobe lakše ozlijeđene.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, 23. travnja oko 16.20 sati u Ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, 35-godišnja vozačica osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka izazvala prometnu nesreću u kojoj je zadobila teže tjelesne ozljede, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Također  je utvrđeno kako je vozilom upravljala za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 

Vozačici je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, nakon čega je smještena u službene prostorije policije do otrježnjenja te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje. Dana  24. travnja 2021. godine privedena je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina 

U subotu, 24. travnja u 14.25 sati na A-1, u blizini izlaza Benkovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, nedopuštenom brzinom od 213,5 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od pet tisuća kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

23. travanj 2024 21:07