StoryEditorOCM
KalelargaPUKLA LJUBAV

Akcija mladih: ‘Tražimo ostavku predsjednika Gradskog vijeća‘. Vučetić: ‘Dat ću ostavku! Prešli su na stranu koja je protiv mene, a to je HDZ!‘

Piše Iva Ivanac
12. svibnja 2023. - 12:56

Akcija mladih je na današnjoj konferenciji za medije zatražila ostavku predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, a uz to su se okomili na nezavisne vijećnike i vijećnike SDP-a zato što su na posljednjoj sjednici podržali proračun za ovu godinu.

- SDP je bio s nama u koaliciji "Srcem za Zadar", koja je odmah prekinuta nakon lokalnih izbora, ali žalosno je da se SDP odmaknuo od tog slogana i priklonio se najkriminalnijoj organizaciji na Balkanu. Zadar ima novu većinu, nastala je najvećom prevarom birača, čak većom od one koju je napravila Renata Peroš, jer se radi o dvije organizacije. Jednoj tobože nezavisnoj i drugoj koja se predstavlja u javnosti kao dijametralno suprotna od politika za koje su digli ruku na sjednici Gradskog vijeća. Nezavisna opcija je i lagala javnost da će podržati naše socijalne amandmane, a svjedoci smo da to nisu napravili. Naši amandmani su odbijeni nakon tajnog sastanaka održanog u gradskoj upravi, a na koji mi, kao predlagači amandmana, nismo bili pozvani, istaknuo je Ante Rubeša dodajući kako su "nezavisni vijećnici i SDP postupili prema prema naputku HDZ-a i odbijali sve njihove amandmane te na taj način zaštitili HDZ-ov proračun".

- Zbog toga javno pozivamo predsjednika Gradskog vijeća da podnese ostavku jer većina više nije na strani građana već je HDZ opet zavladao i okupirao Gradsko vijeće. Ako Vučetić ne podnese ostavku, to ćemo službeno zatražiti kako bi zaštitili politike za koje smo se zalagali i njega kao osobu koja podržava narod, a ne HDZ, istaknuo je Rubeša. 

Marko Vučetić nam je u telefonskom razgovoru kazao kako će podnijeti ostavku na mjestu predsjednika Gradskog vijeća. 

- Moja pozicija je jasna. Ako nemam podršku tri kluba, SDP-a, Akcije mladih i nezavisnih vijećnika, onda ću sam dati ostavku. Uzimam u obzir njihove želje i namjere, a njihova želja je bila ta da na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Renato Švorinić bude novi ravnatelj HNK-a i to je kadroviranje po modelu HDZ-a. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća birat ćemo novog predsjednika. Nema potrebe za pisanim traženjem mog razrješenja jer je Akcija mladih ovim činom prešla na stranu koja je protiv mene, a to je HDZ, zaključio je Vučetić.

20. travanj 2024 07:10