StoryEditorOCM
KalelargaALKOTESTIRANO IH 219

Akcija PU zadarske: 60 vozača kažnjeno zbog prekoračenja brzine; u kontroli alkohola "kapitalci" su vozili u Pagu i Gračacu

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2022. - 18:07

Policijski službenici su proteklog vikenda alkotestirali 219 vozača, od kojih je 7 bilo pod utjecajem alkohola, dok je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano 60 vozača zbog prekoračenja  brzine, 30 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 15 vozača zbog nepropisnog pretjecanja.

Devet vozača je sankcionirano zbog korištenja mobitela u vožnji, 4 zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije, 4 vozača zbog nepropisnog skretanja, troje zbog nekorištenja zaštitne kacige, dva vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, te 88 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 9 vozača i 6 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 36 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene. 

Vozili pod utjecajem alkohola u Gračacu i Pagu 

U nedjelju, 7. kolovoza u 01.13 sati u Gračacu u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 48-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Mercedes zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,74 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Noćas, 8. kolovoza u 02.35 sati u Pagu u Riječkoj ulici policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 36-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Seat riječkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,86 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je zbog počinjenog prekršaja, uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud u Zadru, Stalna služba u Pagu. 

28. svibanj 2024 06:35