StoryEditorOCM
KalelargaSVJETSKI REKORD?

Ako imate srednju stručnu spremu i vozački ispit, možete se javiti za kućnog majstora u Narodnom muzeju. Radno iskustvo? Renata misli da „nije važno”

Piše P.O.
6. kolovoza 2021. - 14:04

Na zadarskom Zavodu za zapošljavanje 30. srpnja je objavljen natječaj za zapošljavanje kućnog majstora u Narodnom muzeju Zadar. Traži se jednog radnika na puno radno vrijeme i to na neodređeno vrijeme, a u rubrici „radno iskustvo” stoji - „nije važno”!?

Natječaj je objavljen i na službenoj WEB stranici Narodnog muzeja gdje stoji da su „uvjeti za zasnivanje radnog odnosa srednja stručna sprema (strukovna ili obrtnička škola) i položen vozački ispit B kategorije”. Je li zaista moguće da će Narodni muzej nekog zaposliti za kućnog majstora bez ikakvog radnog iskustva?!

Odgovora na to pitanje nema unatoč jednom krajnje konfuznom dijelu javnog natječaja u kojemu stoji ovo:

-Uz prijavu na natječaj za svako radno mjesto kandidati su dužni priložiti: životopis, preslik domovnice, preslik osobne iskaznice, preslik svjedodžbe, dokaz o radnom iskustvu, izvornik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

Nije jasno znači li ovo „za svako radno mjesto” da i kućni majstor mora dostaviti „dokaz o radnom iskustvu”. Ako je odgovor potvrdan, zašto onda radno iskustvo nije navedeno među uvjetima za zapošljavanje? Zašto nije tražen određeni broj godina iskustva? I tko će sada odlučiti koliko je i kakvog radnog iskustva potrebno imati da bi se dobio posao kućnog majstora u Narodnom muzeju?

A evo kako će se to dogoditi: sa svima koji do 7. kolovoza dostave molbe i „ispunjavaju formalne uvjete te podnesu potpune i pravodobne prijave na natječaj, provest će se intervju”.

S obzirom da su neki natječaji za zapošljavanje koje je u Narodnom muzeju provodila ravnateljica Renata Peroš, proglašeni nezakonitima i poništeni, nitko ne bi trebao biti šokiran ako tako završi i natječaj za kućnog majstora. Pa ni župan Božidar Longin!

20. travanj 2024 05:20