StoryEditor
KalelargaSTANJE NA CESTAMA

Ako ne morate, ne putujte: zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala zmeđu Karlobaga i Svete Marije Magdalene...

Piše HAK
13. travnja 2021. - 08:45
IlustracijaMatija Djanjesic/Cropix

Zbog olujnog vjetra i snijega trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto javlja HAK.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

  • autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica
  • autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice
  • na Paškom mostu.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Više informacija na HAK

item - id = 1090832
related id = 0 -> 1136047
related id = 1 -> 1135281
19. listopad 2021 11:16