StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI SUD

Ako ste toga dostojni, niste član neke stranke i ne bavite se politikom – možete se prijaviti za suca porotnika

Piše Zadarski.hr
18. lipnja 2020. - 21:30

Grad Zadar poziva sve zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o sudovima,  a žele se informirati o pravima i obvezama sudaca porotnika, da podnesu prijavu putem e-maila: ured.grada @ grad-zadar.hr ili na broj: 023/ 208-175 ili 208-172. Prijava treba sadržavati ime i prezime, adresu i kontakt broj, objavljeno je na Internet stranici Grada Zadra.

Nakon zaprimanja odgovarajućeg broja prijava organizirat će se, u dogovoru s Općinskim i Županijskim sudom u Zadru, tematska tribina ili drugi oblik posjete Sudu kada će zainteresiranim građanima biti objašnjena uloga suca porotnika, te njihova prava i dužnosti.

Za suca porotnika može biti izabran: punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, osoba koja nije član političke stranke niti se bavi političkom djelatnošću, te koja dužnost porotnika može neometano obavljati. Za suca porotnika za mladež, uz navedeno i osoba iz reda profesora, učitelja, odgajatelja ili osoba koja ima iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.


 

27. travanj 2024 06:29