StoryEditorOCM
Kalelarga53 NOVA SLUČAJA

Alan Medić: ‘Nema mjesta panici. Novooboljeli su najvećih dijelom ispod 40 godina i svi imaju vrlo blage simptome kao što je blaga grlobolja‘

Piše B.S.
14. srpnja 2021. - 09:58

Na području županije 53 su nova slučaja zaraze konoravirusom. Novozaraženi izolaciju provode na području gradova Zadar (31) i Biograd (2) te općina Poličnik (4), Posedarje (2), Preko (1), Sali (2), Sukošan (2), Škabrnja (1), Tkon (1), Vrsi (3) i Zemunik Donji (4).

image
Na području Zadarske županije 53 su nova slučaja zaraze konoravirusom
Stožer

Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivne osobe.Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 196 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 581 stanovnik, a od bolesti su se oporavile 22 osobe. Prosječna dob novooboljelih je 37 godina.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 12 osoba od kojih je jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

- Prema evidenciji koju imamo jučerašnji novooboljeli su najvećih dijelom ispod 40 godina i svi imaju vrlo blage simptome kao što je blaga grlobolja. Nema mjesta panici, ovaj današnji nagli skok je rezultat testiranja više članova obitelji koji su htjeli dobiti potvrdu o bolesti. Testirajući svakodnevno stanovnike sa vrlo blagim simptomima dižemo incidenciju na našim listama, a u stvarnosti stanje nije alarmantno. Stanje u bolnici nam je i dalje dobro što je najvažnije u ovome trenutku, ali i dalje upozoravamo da nema opuštanja i da moramo paziti jedni na druge, posebno na svoje kontakte. Dopuštena su vjenčanja i zabave, a iako su određena pravila i mjere za iste činjenica je da se mnogi toga ne pridržavaju. Nadam se da je današnje povećanje privremeno te da ćemo već sutra imati manji broj kako ne bismo ušli u crvenu zonu i u jednom danu ostali bez turista  -rekao je voditelj Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo dr. Alan Medić.

25. travanj 2024 04:20