StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Alkoholni rekorder uhvaćen na Bilom brigu s 2,05 promila u krvi, policija iz poremta isključila deset vozača

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2023. - 14:58

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici su proteklog vikenda na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 121 prekršaj od čega izdvajamo: devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Iz prometa je isključeno deset vozača. U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom kontrole prometa, u subotu, u 07.40 sati, u Vukovarskoj ulici u Zadru, zaustavili 44-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda 

Zbog počinjenog prekršaja, 44-godišnjak je uz Optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskoga suda u Zadru.

 

03. svibanj 2024 09:43