StoryEditorOCM
KalelargaOD PONEDJELJKA

Ambulanta obiteljske medicine u Obrovcu počinje s radom u punom opsegu: vraća se dr. Helena Rašić

Piše L.B.
21. studenog 2021. - 19:01

U ponedjeljak, 22. studenog, u ambulantu obrovačkog Doma zdravlja se nakon sedam mjeseci izbivanja vraća dr. Helena Rašić, liječnica koja, zbog rehabilitacije nakon prometne nesreće, u ambulanti nije bila od travnja ove godine.

Izostanak dr. Rašić u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu su značajno osjetili žitelji obrovačkog kraja, jer su samo prva tri mjeseca imali adekvatnu zamjenu, dok je od kolovoza u obrovačkoj ambulanti radila liječnica iz Općine Jasenice, svega dva puta tjedno.

Druga liječnica obiteljske medicine u Obrovcu, dr. Branka Zubak Marić, je koncesionar koji ima ugovor s HZZO-om, tako da pacijenti iz sustava Doma zdravlja nisu mogli računati na ovu ordinaciju, osim u iznimnim slučajevima.

Upravo stoga je za grad Obrovac i cijelo obrovačko područje od iznimne važnosti povratak dr. Helene Rašić, koja s radom počinje u ponedjeljak poslijepodne. Kako je Zadarski.hr izvještavao, ova ambulanta je u lipnju, angažmanom dr. Melanije Ražov Radas, dobila defibrilator, prijenosni aspirator i svu prateću pomoćnu opremu, što su u jednakim djelovima platili Grad Obrovac i Zadarska županija.

-To su standardi. Kad se Maslenički most zatvori, promet se preusmjerava dionicama prema Obrovcu i nužno je imati osnovnu opremu za slučajeve hitnoće. I ne samo kada su prometne neprilike u pitanju, već je takva oprema elementarna stvar u ordinacijama obiteljske medicine – kazala je dr. Rašić, napominjući da će ambulanta raditi u smjenama tako što će se parnim datumima raditi poslijepodne, a neparnima ujutro. 

Ostaje pitanje kada će se na zgradi u kojoj je ambulanta rješiti problemi koji također spadaju u elementarne uvjete, poput činjenice da se većina prozora ne može zatvoriti i da je cijeli prostor iznimno zapušten.  

image
Dr. Helena Rašić
Zadarski.hr
27. travanj 2024 13:04