StoryEditorOCM
KalelargaMOŽE LI ZADAR RIJEŠITI PROBLEM S NEDOSTATKOM GINEKOLOGA

Antonio Baus pozvao parazite iz gradske vlasti u akciju „dajte otkaze, pomozite našim sugrađankama”, a onda prozvao i birače

Piše P.O.
23. prosinca 2019. - 16:00
donacija_pbz1-060617

Neobičan „apel za buđenje” uputio je s Aktualnog sata Gradskog vijeća Zadra vijećnik Akcije mladih Antonio Baus zamjerajući biračima šutnju i zagovarajući buđenje civilnog društva. Probudite se dragi sugrađani, makar vi koji niste stranački vojnici, rekao je Baus i podsjetio birače da je gradski proračun oko 500 milijuna, a da s proračunima gradskih poduzeća i ustanova ta brojka ide preko milijardu kuna.

-Našim je parazitima to dostatno za plaće i nekoliko stotina metara asfalta, ali nema „mesa” za nas. Sve ste to krivi vi, dragi sugrađani, vi i vaša šutnja. A tko šuti, taj se slaže, rekao je među ostalim Baus i potom pozvao gradsku vlast da se u akciji „dajte otkaze, pomozite našim sugrađankama” uključi u rješavanje problema s nedostatkom ginekologa.

Baus je predložio da se problem riješi stimulacijama i stanovima za deficitarni kadar i da se tako osiguraju temelji za rast i razvoj zdravog društva.

Braneći odgovorno ponašanje gradske vlasti, gradonačelnik Branko Dukić je u odgovoru naveo da upravo građani daju potporu HDZ-u „jer se bavimo projektima i razvojem grada, a vama mora doći netko sa strane i reći da je Zadar lijep grad koji se 30 godina razvija”.

Dukić je rekao da gradska vlast ulaže maksimum, ali da ginekolozi pronalaze veći interes u privatnoj praksi, pa se onda osjeti manjak ginekologa.

- Na Odjelu ginekologije imamo 15-ak ginekologa, ali stručnjaci dobivaju ponude za veću plaću i odlaze. To je normalan proces, zaključio je Dukić.

18. travanj 2024 04:53