StoryEditor
KalelargaRASKOL NA SKUPŠTINI

Antonio Vučetić dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijskog parlamenta: "HDZ više nema većinu, panično traže rješenje!"

Piše L.B./MGM
22. listopada 2021. - 10:27
Policnik, Zadar, 170621. U Centru za razvoj i edukaciju u gospodarskoj zoni u Policniku odrzana je konstituirajuca sjednica skupstine Zadarske zupanije. Na fotografiji: novoizabrani predsjenik skupstine Antonio Vucetic.Luka Gerlanc/Cropix

Dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Antonio Vučetić, jedan od trojice vijećnika s tzv. Kapovićeve liste, na početku Županijske sjednice, koja se upravo održava u Poličniku, dao je neopozivu ostavku.

Zbog njegovog je poteza HDZ izgubio većinu te su hitno tražili stanku kako bi pronašli rješenje za dalje. 

Kako je naveo Vučetić, razlozi raskidanja suradnje su neslaganje s većinskim HDZ s kojim nisu mogli pronaći zajednički jezik. 

- Mi smo došli s konkretnim prijedlozima, imali smo programsku koaliciju koja je došla stvarati i raditi na projektima te pridonijeti zajedničkom razvoju županije. Međutim, nakon stisnute ruke i nakon dogovora s našim koalicijskim partnerom, oni su odjednom shvatili da im je jednostavnije ne ulaziti u koaliciju. Po meni je to biti politička varalica - jasan je bio Vučetić koji je nastavio: 

- Politiku koju smo trebali provoditi na raznim razinama i dogovor koji smo imali oko imenovanja upravnim vijećima u tim institucijama se nisu desila. Već se četiri mjeseca ništa ne događa,  ami na Viru na to nismo navikli. Zato je došao trenutak za prerezati to, ako nešto ne funkcionira, onda ne funkcionira i zato sam dao ostavku - zaključio je Vučetić.

23. siječanj 2022 11:18