StoryEditorOCM
KalelargaUZALUDNI NATJEČAJ?

APN po Zadarskoj županiji traži kvadrate za bivše nositelje stanarskog prava - evo zbog čega nema mjesta optimizmu i koliko ljudi čeka stanove

Piše P.O.
7. veljače 2023. - 08:41

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama prikuplja ponude za kupnju gotovih stanova i građevinskog zemljišta kojim se na području Zadarske županije useljivi stanovi traže u Zadru, Gračacu, Benkovcu, Biogradu, Bibinjama, Ninu i Sukošanu. Javni poziv je otvoren do 5. ožujka, ali bivši nositelji stanarskog prava, kojima su ovi stanovi namijenjeni, nemaju razlog za pretjerani optimizam.

Agencija traži stanove različitih kvadratura, od 35 pa do 65 četvornih metara, ali se na području Zadra proteklih godina na javne pozive APN-a javio premali broj ponuditelja, pa je stanove dobio jako mali broj bivših nositelja stanarskog prava. Zbog toga se sada traže stanovi na širem području i u okolnim gradovima i općinama, a po podacima zadarskog Ureda za stambeno zbrinjavanje već godinama na ovakav način rješavanja stambenog problema čeka trideset ljudi.

Problem je tim veći što se mahom radio o bivšim nositeljima stanarskog prava u poodmakloj životnoj dobi.

19. travanj 2024 11:39