StoryEditorOCM
KalelargaDAN MUZEJA

Arheološkom muzeju Zadar i Centru za pružanje usluga u zajednici Zadar dodijeljena 1. nagrada na izložbi u sklopu 29. Edukativne muzejske akcije

Piše Zadarski.hr
5. lipnja 2024. - 17:15

Arheološkom muzeju Zadar i Centru za pružanje usluga u zajednici Zadar dodijeljena je 1. nagrada na izložbi radova nastalih u sklopu 29. Edukativne muzejske akcije (EMA), a povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2024.

Na radionici STE u AM-u: Electro Klichevica, autorica Paule Bučar i Jelene Vekić Bašić, sudjelovala su djeca  i odgojiteljice Centra  za pružanje usluga u zajednici Zadar. Izrađivali su diorame od papira u koje su uključeni motivi iz vremena kada su u Kličevici živjeli neandertalci.

Upravo njihove uratke stručni žiri u sastavu: izv. prof. dr. sc. Dalibor Paar, Sveučilište u Zagrebu, Jelena Roboz, viša muzejska pedagoginja, Hrvatski povijesni muzej i predsjednica Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju pri Hrvatskom muzejskom društvu i Anja Brabec Žeravica, muzejska pedagoginja, Gradski muzej Virovitica prepoznao je kao najbolje te im dodijelio 1. nagradu sponzora Kraš: slatki poklon paket i VIP obilazak tvornice Kraš.

U ime Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar nagradu su danas u Arheološkom muzeju preuzele djelatnice Josipa Radas, mag. soc. paed. i Maja  Biondić Petričević, mag. engl. jezika i pedagogije, a uručila im ju je muzejska pedagoginja Jelena Vekić Bašić.

Arheološki muzej Zadar zahvaljuje na suradnji Hrvatskom muzejskom društvu, domaćinu ovogodišnje EMA-e Muzeju grada  Zagreba, a posebno djeci i djelatnicama Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar.

 

23. lipanj 2024 07:53