StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠNI SLOJ

Asfaltirana je Ulica Put Murvice, postavljeni su i novi šahtovi za oborinske vode! Konačno više nema ožiljaka granata još iz Domovinskog rata...

Piše M.K.
27. srpnja 2023. - 19:00

Završeni su opsežni radovi u Ulici put Murvice koji su započeli prije nekoliko mjeseci u okviru projekta aglomeracije, a zbog čega se dugo tim dijelom grada nije moglo prometovati.

Nakon iskopavanja kanala za nove cijevi i izmjene svih potrebnih instalacija, cesta se morala opet nasipati i asfaltirati.

Dugo je trajalo niveliranje brojnih šahtova, a po prvi put na tu je dionicu sporovedena i podzemna mreža za prikupljanje oborinskih voda.

image

Završni sloj asfalta na Putu Murvice

M. Kalajžić/Slobodna Dalmacija

Jučer je konačno postavljen završni asfaltni sloj, kojim je i "službeno" završen posao obnove kolnika. Još je potrebno samo iscrtati signalizaciju i Murvička će biti - potpuno nova.

Zanimljivo je da je Put Murvice kao jedna od najprometnijih zadarskih ulica, bila jedna od rijetkih gdje su se dobro vidjeli ožiljci granata iz Domovinskog rata, što je bio pouzdan znak da nije obnavljanja još od vremena prije rata.

Ožiljci su sad konačno postali prošlost, a građani su dobili modernu i novu ulicu, nadajmo se bez ulegnuća i lokvi što će biti test nakon prve veće kiše.

04. svibanj 2024 04:38