StoryEditorOCM
KalelargaSVJETLIJA BUDUĆNOST

Ravnatelj Zavoda Škrgatić zadovoljan ponudom od 22 milijuna kuna: "S ovim će naše usluge u Poliklinici biti podignute na još viši stupanj!" 

Piše M.G.
19. veljače 2020. - 15:00

Novo 15.00:

Za zgradu Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarima stigla je ponuda zagrebačke tvrtke Eko Zadar Dva od 22.334.455 kuna, što je za više od pet milijuna kuna preko posljednje procjene vrijednosti ove nekretnine. Zgrada je procjenjivana pet puta, objavljena su i dva natječaja s početnom cijenom od 26 milijuna, a prva je ponuda stigla nakon treće objave natječaja s početnom cijenom od oko 17 milijuna kuna.

- Pisalo se i govorilo svašta, sumnjalo se, konstruiralo se da će zgrada nekome biti poklonjena ili prodana ispod cijene. Vrlo sam sretan i zadovoljan jer je sve završilo pozitivno i što se pokazalo da je od procjena važnije što će ”reći” tržište. Posljednja objava se dva mjeseca vrtila po portalima u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj, a meni je drago što je stigla ponuda hrvatske tvrtke nakon što smo postupak proveli u skladu sa zakonom i protokolima - kaže Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

Kada budu uplaćena, sredstva će ići na račune Opće bolnice Zadar i Zavoda za javno zdravstvo i bit će namijenjena dovršavanju i opremanju nove zgrade Poliklinike u koju je Zavod dosada investirao svojih 8 milijuna kuna za koje očekuje da će sada biti vraćeni. Škrgatić navodi da je u Poliklinici ostalo još nedovršenih, neuređenih i neopremljenih prostora, pa ni ova ponuda od 22,3 milijuna kuna neće biti dovoljna za kompletno uređenje Poliklinike.

-Ipak, s ovim će naše usluge u Poliklinici biti podignute na još viši stupanj - zadovoljan je ravnatelj Škrgatić.

------------

Atraktivna zgrada bivšeg Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarima nakon trećeg pokušaja prodana je jučer točno u podne.

Tada je stigla jedina ponuda koja za za više od pet milijuna kuna premašuje posljednju procijenjenu vrijednost nekretnine.

Ponuditelj je tvrtka Eko Zadar Dva d.o.o, vlasnika Iljka Ćurića koji je za kompleks izgrađen četrdesetih godina prošlog stoljeća, dao preko 22 milijuna kuna.

Kako smo uspjeli doznati, poduzetnik Iljko Ćurić suprug je Ane Ćurković Ćurić, kćeri Ante Ćurkovića, bivšeg HEP-ova direktora Sektora za strategiju i investicije, poznatog kao “kralj hrvatskog vjetra”.

Uskoro opširnije...

 

19. travanj 2024 00:33