StoryEditorOCM
KalelargaPOD VELEBITOM BURA

Autocesta A1 otvorena za promet, u prekidu je katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar

Piše M.K.
24. siječnja 2023. - 08:52

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški i Krčki most i most dr. Franja Tuđmana u Dubovniku.

Kolnici su mokri i skliski na većini cesta. Snijeg povremeno pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, slab u Gorskom kotaru i Lici (ima razmočenog snijega na kolniku).

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar-DC3 (Zdihovo-Delnice-Kikovica). Ponegdje ima i magle.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama (detaljan grafički prikaz nalazi se na Interaktivnoj karti HAK-a):

U prekidu je promet preko graničnog prijelaza Bogovolja, zbog tehničkih poteškoća.

U prekidu je katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar.

Na brzobrodskoj liniji Mali Lošinj-Cres-Rijeka u utorak (24.01.2023.), s polaskom iz luke Mali Lošinj u 6 sati, katamaran će izvanredno pristati i u lukama Ilovik, Susak, Unije, Martinšćica, iako prema redu plovidbe nije bilo predviđeno.U putovanju iz luke Rijeka u 14,30 sati plovit će prema redu plovidbe za utorak.

HAK: Pretežno oblačno, povremeno s kišom i snijegom u gorju

U unutrašnjosti će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju sa snijegom. Na Jadranu djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku malo kiše moguće je uglavnom na sjevernom Jadranu te na otvorenom moru i otocima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na moru umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 6, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva Celzijusovih.

23. ožujak 2023 23:56